Tekenkabinet

Expositie is afgelopen

Tekenkabinet IX bij Herbert van der Brugghen 'expo thuis'

Tentoonstelling 09-12-2021 t/m 12-12-2021 > Amsterdam
Tekenkabinet Tekenkabinet IX bij Herbert van der Brugghen 'expo thuis'
Tekenkabinet Tekenkabinet IX bij Herbert van der Brugghen 'expo thuis' (2)
Grootse hedendaagse tekenkunst op klein formaat

Het Tekenkabinet -opgericht in 2013 door beeldend kunstenaar Manja van der Storm uit Amsterdam- is een onafhankelijk platform voor hedendaagse, autonome tekenkunst. Jaarlijks worden op bijzondere, spannende, wisselende locaties salonachtige tentoonstellingen gerealiseerd waarin tekenkunst de hoofdrol speelt.
Na een eerste presentatie gedurende de maand september jl. in het Amstelpark, volgt een afsluitende, kortlopende tentoonstelling bij Herbert van der Brugghen ‘expo thuis’. Deze is alleen te bezoeken na reservering van een tijdslot (via de website van het Tekenkabinet). Er zal geen vernissage plaatsvinden.
Het Tekenkabinet toont (recente) tekeningen van 100 hedendaagse kunstenaars: een momentopname met vele in- en uitzichten: boeiend en veelkleurig. Naast vertrouwde namen, bevat de deelnemerslijst mooie aanwas van zowel ervaren als startende kunstenaars. De diverse stijlen, handschriften, gedachten, gebruikte materialen, fantasieën, papiersoorten en andere dragers nemen de toeschouwer mee op reis naar nieuwe en nog onontdekte werelden, die men zelf kan verkennen. ?Het maximumformaat van de tekeningen is A4 (21 x 29,7 cm). Klein maar fijn.??De tekeningen worden zonder lijst, glas en/of passe-partout getoond, zijn allemaal te koop en kunnen direct worden meegenomen in een handgemaakte verpakkingsdoos met deksel. Van iedere deelnemer wordt één tekening gepresenteerd in de tentoonstelling, een tweede werk is in stock aanwezig en op aanvraag te bekijken. Ter begeleiding van de tentoonstelling is een fullcolour catalogus (A6) uitgebracht met werk van alle deelnemende tekenaars. Een kennismaking in pocketformaat en collectors item inéén.

Tekenkabinet bij ‘expo thuis’ Plantage Middenlaan 9 1018 DA Amsterdam ?
Donderdag 9 t/m zondag 12 december 2021, 13.00 - 16.30 uur??

Toegang uitsluitend na reservering via de website.
Bezoekers dienen QR code te tonen, mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden.?


Contact Tekenkabinet?Manja van der Storm +31 (0)6 20077891
Contact ‘expo thuis’?Herbert van der Brugghen +31 (0)6 53802283
Tekenkabinet Amsterdam

Grootse hedendaagse tekenkunst op klein formaat.

Openingstijden

donderdag 9 t/m zondag 12 december 2021
13.00 -16.30 uur

Stuur een bericht naar Tekenkabinet