huiskamergalerie yoHanneke

Expositie is afgelopen

Expositie Reflexie | Anusch Bayens & Maarten Haverkamp

Tentoonstelling 10-11-2018 t/m 18-11-2018 > Mechelen
huiskamergalerie yoHanneke Expositie Reflexie | Anusch Bayens & Maarten Haverkamp
Expositie Reflexie | Anusch Bayens & Maarten Haverkamp
huiskamergalerie yoHanneke Expositie Reflexie | Anusch Bayens & Maarten Haverkamp (2)
Expositie Reflexie | Anusch Bayens & Maarten Haverkamp
Bij de tentoonstelling Reflexie in huiskamergalerie yoHanneke (Schuttersvest 25 te Mechelen (B)) staan kunstenaars Anusch Bayens en Maarten Haverkamp centraal.

Haverkamp is gefascineerd door objecten zoals hekwerken en dat komt tot uiting in zijn fotografisch werk. In de basis hebben ze het doel de ruimte te begrenzen en daarmee geborgenheid en bescherming te geven. Afhankelijk van het standpunt van de waarnemer kunnen ze ook buitensluiten. Op deze "grensvlakken" laten weersinvloeden en mensen merktekens achter: de geschiedenis van de plek wordt afleesbaar. De doorgangen zijn daarbij de plekken waar er een vermoeden ontstaat van wat erachter kan zijn.

De passie voor kralen leidde Bayens meer dan 10 jaar geleden naar het werken met glas en het verkennen van de vele verschillende technieken in warm en koud. Glas is een veelzijdig medium dat oneindig veel mogelijkheden heeft. Het biedt doorzicht en transparantie, plasticiteit en hardheid, zachtheid en ruwheid. Daarnaast laat het schoonheid en emoties ontstaan en roept het op tot aanraken en voelen. Haar werk richt zich voornamelijk op het maken van unieke objecten waarbij de herhaling van eenvoudige elementen terug te vinden is in haar sieraden, sculpturen, schilderijen en functionele stukken.
huiskamergalerie yoHanneke Mechelen
huiskamergalerie yoHanneke Mechelen (2)
huiskamergalerie yoHanneke Mechelen (3)

yoHanneke laat u graag genieten van uiteenlopende kunstvormen en toont u een blik in de huiskamer van een bijzonder mechels pand uit 1890 met origineel mechels houtsnijwerk en glas-in-lood.

Openingstijden

u bent van harte welkom op afspraak, per uitnodiging of tijdens de openingsuren van een lopende expositie.

Stuur een bericht naar "huiskamergalerie yoHanneke"