SBK KNSM

Expositie is afgelopen

Angèle Etoundi Essamba: Breaking The Stereotypical

Tentoonstelling 16-02-2020 t/m 22-03-2020 > Amsterdam
SBK KNSM Angèle Etoundi Essamba: Breaking The Stereotypical
Angèle Etoundi Essamba, Renaissance 4, 2019
SBK KNSM Angèle Etoundi Essamba: Breaking The Stereotypical (2)
Angèle Etoundi Essamba, Roots 4, 2005
Van 16 februari tot en met 22 maart toont Galerie 23 Hedendaagse Afrikaanse Kunst een selectie werken uit 35 jaar fotografie van beeldend kunstenaar Angèle Etoundi Essamba (Douala, 1962).

Al ruim 35 jaar fotografeert Essamba veelal zwarte vrouwen en staan zij centraal in de vele thema’s in haar werk. Daarmee is zij een van de eersten in Nederland die het debat van culturele diversiteit in de beeldende kunst aangaat. Haar doel is het aanvechten van de stereotypering van de Afrikaanse vrouw. Ze wil daarbij de ware identiteit van de vrouwen in de foto’s weergeven en ze zichtbaar en tastbaar maken. Haar composities worden zorgvuldig opgezet: modellen nauwgezet gepositioneerd, contrasten gecreëerd en met zorg worden allerhande attributen gebruikt waardoor de verschillende structuren op de foto’s duidelijk zichtbaar zijn. Opvallend is vooral de lege achtergronden op de foto’s waardoor het ‘hoofdobject’ de focus heeft.
Voor haar nieuwste project maakte Angèle Etoundi Essamba portretten in Senegal, Benin, Kameroen en in de Afrikaanse diaspora Salvador de Bahia in Brazilië. Deze foto's zijn nu gebundeld in haar boek RENAISSANCE.
SBK KNSM Amsterdam

SBK KNSM is onderdeel van Stichting Beeldende Kunst Amsterdam, dé toonaangevende specialist op het gebied van kunstverhuur, kunstadvies en kunstverkoop voor particulieren, bedrijven en instellingen.
SBK bezit ruim 55.000 unieke kunstwerken, die we verhuren en verkopen op 12 locaties in Nederland. SBK heeft als doel de maatschappelijke positie van kunstenaars te versterken en hoge kwaliteit kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek. Dit doen we door een aankoopbeslissing voor u als klant gemakkelijk te maken: al vanaf €5 of €10 per maand kunt u een kunstwerk uit onze collectie direct mee naar huis nemen.

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: 10-18u
Zaterdag en zondag: 11- 18u

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "SBK KNSM"