ZOXX Gallery

Expositie is afgelopen

Barbie Blad

Tentoonstelling 17-04-2015 t/m 30-08-2015 > Almere

Hamid Blad creëert Barbieportretten waar de liefde van afspat. Liefde voor de personages, die allemaal een eigen kapsel aangemeten kregen en een prachtig ontworpen jurk of ander kledingstuk. Maar ook liefde voor de fotografie, want de chemische processen van een negentiende eeuwse techniek bezorgden elke dame haar eigensoortige, bijna surrealistische presentatie.

Een twintigtal portretten heeft hij gemaakt: van Adriana, Amanda, Anja, Barbie, Brenda, Candice, Carrie, Donna, Gysele, Joan, Kahina, Kate, Levy, Miranda, Monica, Nadja, Penelope, Pipa, Rachel en Samantha.

Hamid Blad: “Van nature zien ze er gelikt en bijna vleesloos uit. Als ik ze fotografeer moeten ze tot leven komen. Ik wil hen menselijk maken en een voorkomen geven met menselijke imperfectie. Het werk vraagt om precisie en om de transformatie te verkrijgen fotografeer ik hen met het collodiumproces, een techniek uit de negentiende eeuw. Dat levert een beeld op met een rijkdom aan details zowel als optische vervaging, spelend met hoe wij barbie-achtige schoonheid ervaren.”

De expositie “Barbie Blad” is van 17 april t/m 30 augustus 2015 te zien bij ZOXX Gallery in Almere, www.zoxx.com, en tijdens het Festival-OFF in Naarden van 14 mei t/m 21 juni 2015, www.festival-off.nl.

Barbie Blad is onderdeel van de vaste collectie van de galerie.

ZOXX Gallery

  • Fotografie

ZOXX Gallery (Almere) is een jonge galerie gespecialiseerd in fotografie. Onze missie is het tonen van de rijkdom van het fotografisch domein, tot aan de periferie – en daar voorbij: intrigerend, soms mysterieus werk door internationale makers. Met observaties en experimenten als oorsprong is de collectie een vol schoonheid en eigenzinnigheid.

Openingstijden

zie website

ZOXX Gallery Almere

Umbra, door Julie Bourges

ZOXX Gallery Almere (2)

Candice, door Hamid Blad

Stuur een bericht naar "ZOXX Gallery"