Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie

Expositie is afgelopen

Groepsexpositie en mijn beelden in Museum Thijnhof, Coevorden

Tentoonstelling 03-03-2019 t/m 28-04-2019 > Coevorden
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie Groepsexpositie en mijn beelden in Museum Thijnhof, Coevorden
Boomvrouw
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie Groepsexpositie en mijn beelden in Museum Thijnhof, Coevorden (2)
Bloemvrouw
Info over de expositie: https://www.thijnhof.nl/agenda/galerie-pictura/
Mijn beelden zijn in de loop van de tijd van verschillende materialen gemaakt. Ik vind het leuk om te werken en ervaring op te doen met verschillende materialen en te kijken wat ik er wel en niet mee kan. Grotendeels werk ik met de hand, ik gebruik weinig machines bij het maken van een stenen beeld, dit maakt ze natuurlijker en meer levendig. In was of klei is het vormgeven heel makkelijk en kan ik gedetailleerder werken, naarmate materialen harder zijn, wordt de detaillering beperkter en blijven de grote vormen over.

Het vormgeven en de expressie worden bepaald door het materiaal, door dit naar voren te brengen gaan ze spreken. Hierdoor ontstaat de vormgeving van het beeld. Ze moeten omhoog komen, maar tegelijkertijd stevig staan of er moet juist beweging in zitten. Contrasten zijn altijd aanwezig en geven expressie aan het beeld o.a. door het holle en het bolle, licht en schaduw, lijnen en vlakken, het spel van vormen, ruimte en niet ruimte. Daarbij kijk ik in mijn beelden steeds naar harmonie en evenwicht en wil deze in het beeld realiseren.

Museum Thijnhof wordt al “Het meest sympathieke museum in de provincie Drenthe” genoemd. In juni 2015 is het geopend, als particulier initiatief van kunstenaar Kees Thijn uit Groningen. Sindsdien weten bezoekers de weg goed te vinden naar de Drentse vestingstad. In Museum Thijnhof zijn niet alleen vaste exposities en wisselende exposities te zien, maar worden ook regelmatig Meet & Greets met kunstenaars én een aantal culturele activiteiten georganiseerd.
U bent van harte welkom in Museum Thijnhof in Coevorden! Meer info www.thijnhof.nl
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie Wenum-Wiesel
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie Wenum-Wiesel (2)
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie Wenum-Wiesel (3)
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie Wenum-Wiesel (4)
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie Wenum-Wiesel (5)
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie Wenum-Wiesel (6)
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie Wenum-Wiesel (7)
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie Wenum-Wiesel (8)
Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie Wenum-Wiesel (9)

Beeldhouwster Barbara Pijnappel maakt beelden in brons en steen en heeft 29 jaar ervaring met het werken met klei, was, gips, brons en steen + daarnaast 10 jaar ervaring met tekenen en schilderen in diverse technieken.
Ze heeft een kleine beeldentuin aan de rand van Apeldoorn Noord, Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie en geeft creatieve speksteen en boetseerworkshops + een cursus boetseren in was. Zie de website voor alle info en aanmelden www.barbsgallery.com

Openingstijden

Op afspraak en op open middagen, zie de website voor de data.

Stuur een bericht naar "Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie"