annemarie veenstra

Verwacht

De schoonheid van het Wad

Tentoonstelling 02-08-2024 t/m 31-08-2024 > Oude Bildtzijl
Leden van de Waddenkunstkring exposeren hun werk in Aerden Plaats, Oude Bildtzijl.
In het diverse werk, o.a. keramiek, glaspanelen, objecten van jutvondsten, schilderwerk, grafiek, tekeningen, werk in gemengde techniek, tonen ze hun liefde voor en de (kwetsbare) schoonheid van het Wad.

De natuur is inspiratiebron voor zowel mijn werk op papier als voor mijn ruimtelijke viltobjecten. Mijn werk op papier kenmerkt zich als poëtisch abstract. In dit werk op papier gebruik ik wisselende materialen als diverse grafietsoorten, wax, inkt, aquarelkrijt en houtskool, ook werk ik met tempera. Het werk kan een zowel tekenachtig als schilderachtig karakter hebben. De laatste tijd heb ik mixed media toegevoegd waarbij tekst steeds vaker een rol speelt in het werk.
Het ambachtelijke karakter van het viltwerk boeit me zeer. In mijn viltobjecten verwerk ik vaak organische materialen als takken, stenen en schelpen maar ook gebruik ik bot, hoorn, parels en glaskralen. Ik rafel draden uit zelf gemaakte kleding die ik verwerk in de objecten. In mijn monumentale sieraden gebruik ik ook gerafelde draden en verwerk ik plantaardig materiaal zoals bijvoorbeeld bananenvezels, hennep of bamboe maar ook touw. Ik maak mijn eigen zijdepapier en verwerk dit samen met de wol.
Ik laat me leiden door o.a. herinnering, onderweg zijn, en schoonheid van bloei en verval met onderliggende thema,s.
Mijn eigen tuin is mijn voortdurende inspiratiebron evenals de Waddeneilanden en de ruige kustgebieden van Europa zoals Schotland en IJsland.

Ik volgde de Lerarenopleiding Tekenen maar word ook al decennia geboeid door het werken met textiel.
Werkzaam als autonoom kunstenaar.
Lid van de Waddenkunstkring.

Openingstijden

Belangstellenden kunnen informatie opvragen en op de verzendlijst worden geplaatst voor exposities.

Contact

annemarie veenstra
Leeuwarden
Nederland
Tel: 0630948996


3 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar annemarie veenstra
Time: 0.011