Galerie 't Kunstuus

Galerie 't Kunstuus Heinkenszand
galerie 't Kunstuus
Galerie 't Kunstuus Heinkenszand (2)
interieur 1
Galerie 't Kunstuus Heinkenszand (3)
Interieur 2
Galerie 't Kunstuus Heinkenszand (4)
Interieur 3

Middenin de Dorpsstraat van Heinkenszand (Zeeland) is Galerie 't Kunstuus te vinden. Op 15 januari 1999 werd daar de eerste expositie geopend.
't Kunstuus biedt aan (amateur-)kunstenaars de mogelijkheid om hun werk aan een breed publiek te tonen. In principe is iedere kunstenaar welkom om te komen exposeren. Het onderscheid amateur/professional en kunst/kunstnijverheid wordt door ons niet gemaakt.
De kunstenaar bepaalt dus zelf of hij of zij 'goed genoeg' is om te exposeren. Om als beginnend kunstenaar met je werk naar buiten te treden is vaak een grote stap. De kunstenaar mag zelf bepalen of het een solo-expositie wordt of dat er meerdere exposanten tegelijk exposeren. Het leukste is om werk aan de muur te combineren met ruimtelijk werk.
In de losse ongedwongen sfeer van 't Kunstuus kan de bezoeker in alle rust van de exposities genieten. De vrije entree geeft een ieder de gelegenheid om even binnen te lopen. En.... elke 4 à 5 weken weer een nieuwe expositie. Door het jaar heen proberen we qua technieken zo afwisselend mogelijke exposities in te richten.
Naar aanleiding van de openings-expositie werd in een krantenartikel de term "galerie zonder grenzen" gebruikt. Dat is precies wat wij willen zijn !
We pretenderen in het geheel niet ook maar iets van kunst af te weten, en dat maakt van 't Kunstuus een laagdrempelige galerie. In de afgelopen jaren zijn we natuurlijk wel met andere ogen naar "Kunst" en "kunst" gaan kijken, maar we vinden nog steeds, dat ons oordeel en/of persoonlijke voorkeur geen kwalificatie mag zijn om bij ons in de galerie te mogen exposeren. Aan dit basisprincipe houden we vast! In principe is dus iedere kunstenaar welkom om te exposeren. Het geheel moet er natuurlijk wel verzorgd uit zien.

Openingstijden

woensdag t/m vrijdag 13 - 18 uur
vrijdag ook 19 - 20:30 uur
zaterdag 10 - 12 en 13 - 16 uur

Contact

Galerie 't Kunstuus
Dorpsstraat 43
4451 BB Heinkenszand
Nederland
Tel: 0113562996

www.kunstuus.nl
Routekaart
1011 dagen geleden bijgewerkt

  • Diversen

Stuur een bericht naar Galerie 't Kunstuus
Time: 0.029