Kunstroute Valburg

Expositie is afgelopen

Intuïtie en emotie in de expositie ‘De Brug’

Tentoonstelling 08-03-2024 t/m 31-03-2024 > Zetten
Galerie de Sleedoorn organiseert van 8 tot en met 31 maart 2024 een vrolijke maar ook indringende expositie. Te zien zijn intuïtieve beelden van Liesbeth Brinkhuis en betekenisvolle schilderijen van Mundir Al Sahlani. De expositie wordt feestelijk geopend op zondag 10 maart om 15.00 uur.

Het werk van Liesbeth Brinkhuis is meestal abstract en ontstaat eigenlijk altijd intuïtief. Zij schildert, beeldhouwt en experimenteert voor haar beelden graag met diverse materialen. Met deze materialen gaat zij een ontdekkingsreis aan en volgt haar gevoel bij het zoeken naar vormen. Het is telkens weer een verrassing wat er ontstaat. Een voorbeeld is de serie ‘Balance’ waar de sculpturen balanceren op hun voetstuk en samen een grote familie vormen. Haar beelden laten de kijker ruimte voor fantasie en verbeelding.

Mundir Al Sahlani werkt en woont sinds 1989 in Nederland. Al in zijn vroege jeugd in Iran was tekenen zijn passie. De oorlogssituatie van de jaren 80 laat zijn sporen na in zijn schilderijen. Oorlogsleed, onderdrukking, angst en wanhoop, maar ook vreugde en hoop zijn terugkerende emoties in het werk. De eenvoudige lijnen, de symbolen en het specifieke kleurgebruik geven zijn schilderijen kracht. Mundir heeft geëxposeerd in binnen- en buitenland en toont nu zijn werk in retrospectief.

Kom genieten van deze bijzondere expositie!

Galerie de Sleedoorn is open op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Piersonstraat 11b, Zetten, www.sleedoorn.nl.
Kunstroute Valburg Valburg
Chris Scheffer
Kunstroute Valburg Valburg (2)
Annechien Vergeer
Kunstroute Valburg Valburg (3)
Nienke Faber

Kunstroute Valburg voert langs 14 ateliers

Op zaterdag 17 juni en zondag 18 juni 2023 wordt voor de 12e maal de Kunstroute Valburg gehouden. De 14 kunstenaars ontvangen u graag in hun atelier. In het MFC ’t Knooppunt is informatie over de route te verkrijgen en kunt u alvast kennismaken met de variatie aan kunst in Valburg. Ook dit jaar doen alle leerlingen van de St Jacobusschool uit Valburg mee.
Tussen 11.00 uur en 17.00 uur bent u welkom in alle ateliers en in ’t Knooppunt, Molenhoekplein 2 te Valburg.

Openingstijden

11.00-17.00 uur

Stuur een bericht naar Kunstroute Valburg




Time: 0.017