galerie DNA

Nu te zien

Expositie 'Alles heeft met alles te maken'

Tentoonstelling t/m 20-04-2024 > Deventer
Pauline Luijben - IJssellandschap
(2)
Pauline Luijben - Sleeping beauty
(3)
Pauline Luijben - Joesja
Expositie: ‘Alles heeft met alles te maken'

Kunstschilder en oorbellenmaker Pauline Luijben toont bij galerie DNA haar (IJssel)landschappen, dierenschilderijen en digitale schilderijen. Ook haar oorbellen, gedichtenbundel en beeldboek ontbreken niet omdat in haar werk alles met alles te maken heeft.. De verbindende factor, ook al heeft die diverse uitingsvormen, is immers het verlangen naar verbinding.

Kom kijken naar de grote, gedetailleerde (IJssel)landschappen waarvoor de kunstenaar in een hoogwerker kruipt om het landschap te kunnen waarnemen, fotograferen en schilderen.

Schilderen is voor Pauline een manier om deel te worden van de wereld: haar geliefde IJssellandschap, dieren en mensen. Pauline: ‘Ik heb geen groter verlangen dan mij verbonden te voelen en zacht omarmd te weten’.
Naast het schilderen is zij gefascineerd door de fantastische mogelijkheden van deze tijd. In haar digitale werk komen verleden, heden én toekomst samen. Beeldmateriaal, overal vandaan en uit alle tijden, knipt en plakt zij laag over laag samen tot één beeld. Daarbij laat zij zich leiden door intuïtie en impulsen, totdat het beeld haar iets begint te zeggen. Dat werkt zij verder uit om het vervolgens te kunnen delen met anderen.
Haar schilderijen, ouder, nieuwer, haar digitale werken en haar oorbellen beïnvloeden en inspireren elkaar. Het is voor Pauline een totaalproces.
Zij maakt haar werk zorgvuldig en met grote aandacht voor detail omdat verbinding precisiewerk is.

Pauline werd geboren in IJsselstein en heeft gestudeerd aan de Hoge School voor de Kunsten Arnhem (Artez). Zij woont en werkt aan de IJssel in Welsum. Zij was o.a. conservator van het Moerman Museum Hattem en voorzitter van de ballotagecommissie van Ateliers Apeldoorn.

Ook zijn de beelden van galeriehouder Anneke Mensink en vaste exposant Noëlla Moen te zien. Hun kunstwerken passen goed bij deze expositie.

Expositie: ‘Alles heeft met alles te maken'
van 28 maart tot en met 20 april 2024
Ontmoet Pauline Luijben op zaterdag 6 april van 14.00 tot 16.00 uur.

galerie DNA, Golstraat 9 in Deventer, zie www.galeriedna.nl
galerie DNA Deventer
sfeerimpressie expositie Dorien Plaat met installatie van Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (2)
Tekening Johannah de Vries met sculptuur Anneke Mensink
galerie DNA Deventer (3)
Kunstwerk van Anneke Mensink en schilderij van Margot Olde Loohuis
galerie DNA Deventer (4)
Noëlla Moen - The Light Within

Ontmoet de kunstenaars en hun kunst bij galerie DNA

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer is in het voorjaar van 2020 een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier heeft beeldend kunstenaar (en nu ook galeriehouder Anneke Mensink) een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. In haar moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond samen met dat van haar vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kan ontmoeten en soms aan het werk kan zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Openingstijden

donderdag t/m zaterdagmiddag en elke 1ste zondag van de maand 12.00 tot 16.00 uur.

Contact

galerie DNA
Golstraat 9
7411 BN Deventer
Nederland
Tel: 0630176113

www.galeriedna.nl

5 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar galerie DNA




Time: 0.023