marten grupstra

marten grupstra Blijham
De bekende liedjesmaker en zanger Ede Staal.
marten grupstra Blijham (2)
marten grupstra Blijham (3)
marten grupstra Blijham (4)
marten grupstra Blijham (5)

Marten F. Grupstra

Marten F. Grupstra (27 -01- 1945 te Winschoten) was reeds op jonge leeftijd zeer met techniek en kunst begaan. Vormgeving is voor hem zeer belangrijk en vertrouwd. Hij volgde diverse opleidingen in de techniek en de kunst.
Hij heeft vele werktuigbouwkundige en technische ontwerpen gemaakt van van alles en nog wat, waaronder complete scheepsontwerpen. Diverse vissersschepen en luxe jachten zijn van zijn hand. Ook heeft hij kennis van de Informatica. Daarnaast zijn er 15 bijzondere villa’s van zijn hand gebouwd.

De laatste jaren legt Marten zich o.a. toe op het maken van realistische bronzen beelden. Daarnaast maakt hij ook grote “constructiebeelden” van messing en diverse staalsoorten. Hij beschikt daarvoor over twee zeer professioneel uitgeruste ateliers. Marten verwierf internationale bekendheid door o.a. zijn beeld van Sicco Mansholt in Blauwestad en Brussel, en het levensgrote standbeeld van de Landman in Blijham, maar ook door zijn voormalig huis met atelier met klok in Nieuwolda, een villa in neoklassieke bouwstijl. Naast beeldhouwer en ontwerper is Marten ook schrijver en dichter in de Groningse taal.
De laatste actuele kunstwerken wat hij maakte waren o.a. de borstbeelden van Ede Staal, Willem Duys en prins Claus en het standbeeld de Landman in Blijham.

In 2015 werd onderscheiden met een koninklijke onderscheiding Lid in Orde van Oranje Nassau. Dit voor zijn sociale vaardigheden en de vele artistieke werkzaamheden die hij heeft verricht.

In 2016 is hij verhuisd naar Blijham waar hij samen met zijn vrouw het theatertje Kunst en Vliegwerk heeft gesticht.

Contact

marten grupstra
winschoterweg 3, 3
9697xc Blijham
Nederland
Tel: 0597852574


536 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar marten grupstra




Time: 0.017