1 (28)

Beeldhouwen in Frankrijk

Fieke de Roij | (Utrecht)

Tussen de heuvels en omgeven door bossen en kuuroorden, zoals Bourbonne-les-Bains, ligt het 450 jaar oude Chateau Melay, waar we je van harte verwelkomen. Chateau Melay is een inspirerende locatie voor een beeldhouwcursus. Het verblijf rond de cursus is geheel verzorgd. Overnachting inclusief alle maaltijden: het ontbijt, de lunch en het diner met een glaasje wijn.
De cursus start op zondagmiddag om 17.00 uur en eindigt zaterdag na het ontbijt. Van maandag tot en met vrijdag zijn de cursustijden van 9.00 uur tot 13.00 uur. 's Middags en 's avonds kan er doorgewerkt worden. Natuurlijk is er dan ook de mogelijkheid om de omgeving te verkennen of te relaxen in de tuin.

Na informatie over de steen en kennismaking met het beeldhouwgereedschap ga je zelf een stuk natuursteen bewerken. Er wordt voornamelijk gewerkt in Franse kalksteen, een natuursteensoort die vrij eenvoudig met hamer en beitel te bewerken is. Ook andere steensoorten, zoals hardsteen, zijn verkrijgbaar. Gereedschap is aanwezig. In deze cursus doe je alles met de hand.

Door gesprekken met docent en medecursisten, en door technische assistentie ontstaat een proces waarin creativiteit en doorzettingsvermogen je naar een boeiend eindresultaat leiden.

In de zomer van 2022 worden er 7 cursusweken georganiseerd. Zie www.werkinsteen.nl voor de data.

www.werkinsteen.nl

12-01-2022 t/m 12-07-2022

Utrecht
Utrecht (2)

Stuur een bericht naar Fieke de Roij
Time: 0.021