Framer Framed

Expositie is afgelopen

Tijdelijk Monument – Srebrenica is Nederlandse geschiedenis

Tentoonstelling 06-09-2020 t/m 18-09-2020 > Amsterdam
Framer Framed Tijdelijk Monument – Srebrenica is Nederlandse geschiedenis
Foto: Maarten Nauw / Framer Framed
Precies 25 jaar na de genocide in Srebrenica is er nog steeds geen nationaal monument ter nagedachtenis van de tragische gebeurtenis op 11 juli 1995 waarbij ruim 8.000 mannen, jong en oud, om het leven werden gebracht. Voor het collectief Bosnian Girl was het een reden om op 11 juli een tijdelijk monument te plaatsen op Het Plein in Den Haag, op loopafstand en gericht aan de Tweede Kamer om 25 jaar na dato de gebeurtenissen in Srebrenica onderdeel te maken van de Nederlandse geschiedenis.
Het Tijdelijk Monument is tot medio oktober te zien aan de Oranje-Vrijstaatkade bij Framer Framed in Amsterdam. De opening op 5 september valt samen met de opening van de tentoonstelling From what will we reassemble ourselves.

Framer Framed is een expositieruimte in de zuiveringshal van de voormalige Oostergasfabriek in Amsterdam. De exposities worden samengesteld door wisselende curatoren en tonen over het algemeen maatschappelijk geengageerde werken. Daarnaast organiseren we veel lezingen, artist talks, performances en film vertoningen. Bezoek van de exposities en publieksprogramma's zijn gratis.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag: 12:00 – 18:00u

Contact

Framer Framed
Oranje-Vrijstaatkade 71
1093 KS Amsterdam
Nederland
Tel: 020-7630973

framerframed.nl
Routekaart
255 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Framer Framed
Time: 0.126