Framer Framed

Expositie is afgelopen

From what will we reassemble ourselves

Tentoonstelling 06-09-2020 t/m 03-01-2021 > Amsterdam
Framer Framed From what will we reassemble ourselves
From what will we reassemble ourselves brengt zes hedendaagse kunstenaars, een team van onderzoekers en een architect bij elkaar om na te denken over een cruciale vraag van de Kroatisch-Bosnische auteur Jozefina Dautbegovi?: uit welke fragmenten – beelden, verhalen, archieven, historische overblijfselen – stel je een leven samen in het kielzog van genocide?

De tentoonstelling positioneert de genocide die 25 jaar geleden plaatsvond in en rond Srebrenica, in Bosnië en Herzegovina als een historisch moment dat alle aanwezige kunstwerken met elkaar verbindt. Elke invalshoek die de tentoonstelling biedt, fungeert als een onderdeel waarmee de herinnering aan geweld en verlies opnieuw kan worden samengesteld – en verbeeld -, als erkenning van het feit dat er ondanks dat geweld nog steeds levens worden geleefd.

From what will we reassemble ourselves nodigt de kijker uit om zich te herkennen in de omstander bij genocidaal geweld en om deze nauwkeurig te observeren. De omstander, die vaak wordt weggelaten uit het historische kader, of die ongemerkt blijft, maar over wiens getuigen nog steeds wordt bemiddeld in de vorm van representatie.

Framer Framed is een expositieruimte in de zuiveringshal van de voormalige Oostergasfabriek in Amsterdam. De exposities worden samengesteld door wisselende curatoren en tonen over het algemeen maatschappelijk geengageerde werken. Daarnaast organiseren we veel lezingen, artist talks, performances en film vertoningen. Bezoek van de exposities en publieksprogramma's zijn gratis.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag: 12:00 – 18:00u

Contact

Framer Framed
Oranje-Vrijstaatkade 71
1093 KS Amsterdam
Nederland
Tel: 020-7630973

framerframed.nl
Routekaart
255 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Framer Framed
Time: 0.036