WG Kunst

Expositie is afgelopen

En toen ... THE TJONG-KHING

Tentoonstelling 12-09-2020 t/m 08-11-2020 > Amsterdam
WG Kunst En toen ... THE TJONG-KHING
Vanaf september 2020 exposeert Thé Tjong-Khing (1933, Purworejo, Indonesië) in WG Kunst, in het kader van de jaarlijkse Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek 2020 is Geschiedenis, onder het motto ‘En toen?’ In het werk van Thé Tjong Khing neemt geschiedenis een belangrijke plaats in.
De Chinees-Nederlandse kunstenaar is veelvuldig gelauwerd voor zijn illustraties. Hedendaagse Nederlandse illustratoren zijn door hem beïnvloed. Hij won drie Gouden Penselen. Zijn kijk- en zoekboek Waar is de taart? werd bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2005. Daarnaast ontving hij in 2010 ook de Max Velthuijsprijs, de belangrijkste Nederlandse oeuvreprijs voor illustratoren.
Begon Thé Tjong-Khing aanvankelijk als striptekenaar, hij is daarna vooral bekend geworden als tekenaar en illustrator. Khing is een verhalenverteller pur sang: hij heeft een verhaal nodig om te kunnen tekenen. Hij heeft zelf verschillende (prenten)boeken gemaakt zonder tekst en in zijn illustraties kan hij zich helemaal uitleven. Zijn verhalende tekeningen zitten vol actie. De combinatie van gedetailleerd en schijnbaar naïef tekenen heeft zijn werk zeer populair gemaakt.
In de tentoonstelling in WG Kunst wordt een selectie van originele illustraties getoond. Speciaal met het oog op het thema van de Kinderboekenweek Geschiedenis maakt Khing enkele nieuwe werken (o.a. een muurschildering). Tijdens de tentoonstelling is een werk in oplage beschikbaar (zeefdruk of Art print). Gedurende de tentoonstellingsperiode worden in WG Kunst workshops voor schoolklassen van het basisonderwijs gegeven (dinsdag, donderdag en vrijdag tot 14.30 uur).
Illustraties uit de volgende boeken zijn in de tentoonstelling te zien: Vos en Haas - Het land van de Nijl, over het oude Egypte en kerntitel voor de Boekenweek 2020. Zijn eigen prentenboek Jake en de T- Rex dat terugvoert tot de prehistorie. In Bosch - Het vreemde verhaal van Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal… wordt de magische wereld van de 15e-eeuwse kunstschilder Hiëronymus Bosch belicht. Waar is de Kroon gaat over de troonsopvolging binnen het Nederlandse Koningshuis. Ook uit Kunst met Taart en Het grote avontuur van God en mens zijn illustraties opgenomen.
TENTOONSTELLINGSPERIODE zaterdag 12 september t/m zondag 8 november 2020
(N.B. de tentoonstelling is wegens succes met een week verlengd en duurt dus nog t/m zondag 8 november 2020).
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 13.00-17.00 uur.
De tentoonstelling is met maximaal 10 personen tegelijk te bezoeken, met inachtneming van de 1,5 meter afstand.
Vanaf 22 oktober is het eveneens mogelijk via de website van WG Kunst een tijdslot te reserveren. Toegang GRATIS.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Algemeen Fonds voor de Kunst (AFK), VSB fonds en stadsdeel West Amsterdam.
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl
Routekaart
75 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst
Time: 0.037