WG Kunst

Expositie is afgelopen

Drie generaties - Elvy Jurgens (1925-2013), Barbara Schröder en Daan van Apeldoorn

Tentoonstelling 25-03-2022 t/m 27-03-2022 > Amsterdam
WG Kunst Drie generaties - Elvy Jurgens (1925-2013), Barbara Schröder en Daan van Apeldoorn
In het weekend van 25 t/m 27 maart 2022 is in WG Kunst het werk te zien van drie familieleden uit drie generaties. De expositie bestaat uit schilderijen en tekeningen van Elvy Jurgens ((groot)moeder) en Barbara Schröder (moeder/dochter) en foto’s van Daan van Apeldoorn (klein)zoon. Kleur, sfeer en beweging is de rode draad die de werken met elkaar verbindt.  
 
Elvy Jurgens (1925-2013) is opgeleid aan de Kunstopleiding in Arnhem en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Landschap, mensen en dieren waren haar favoriete onderwerpen. Zij heeft veel portretten in opdracht gemaakt. Aanvankelijk werkte Elvy figuratief en in donkere kleuren. Later werd haar werk aanzienlijk lichter van toets en kleur. Aan het einde van haar leven is haar werk zelfs minimalistisch te noemen. Gedurende haar schilderscarrière wist zij haar werk telkens te vernieuwen. Zij werkte met allerlei verschillende technieken en maakte etsen, lithografie, pastel, aquarel, gouache, olieverf en linoleumsneden.
 
Als kind tekende Barbara Schröder(1960) naast haar moeder Elvy (haar grote leermeester en inspirator) op een krukje aan de rivier de IJssel. Barbara volgde haar opleiding aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende vorming en aan de Haagse Vrije Academie. Zij tekent en schildert het liefst buiten, direct naar de waarneming, midden in het landschap of aan de zee. Mensen en dieren zijn belangrijke inspiratiebronnen. Barbara concentreert zich op de houding en het karakter. Net als haar moeder gebruikt Barbara veel kleur in haar werk. Zij werkt veel in pastel, aquarel en olieverf. Naast vrij werk en werk in opdracht geeft Barbara les aan kinderen en volwassenen
 
Daan van Apeldoorn (1991) is van jongs af aan regelmatig in het atelier van zijn moeder Barbara te vinden. Daan heeft een kritische blik en oog voor detail. Deze eigenschap helpt hem een beeld samen te stellen voordat hij zijn foto’s neemt. Vergane glorie objecten zoals oude vervallen gebouwen, straten met (elektriciteit) kabels en kijkjes “achter de schermen” inspireren hem. Daan verstaat de kunst om objecten of situaties die op zichzelf niet interessant zijn zo vast te leggen dat je geraakt wordt door de schoonheid ervan. Soms dromerig romantisch met een mens als figurant, soms minimalistisch abstract. Daan exposeert portretten en vergane gloriefoto's, in kleur en zwart-wit.
 
Tentoonstellingsperiode vrijdag 25 t/m zondag 27 maart 2022
Geopend dagelijks 12.00–17.00 
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl
Routekaart

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst
Time: 0.052