WG Kunst

Expositie is afgelopen

ZILVER - Jubileumtentoonstelling WG Kunst 25 jaar

Tentoonstelling 03-06-2022 t/m 19-06-2022 > Amsterdam
WG Kunst ZILVER - Jubileumtentoonstelling WG Kunst 25 jaar
WG Kunst bestaat dit jaar 25 jaar!

Dit wordt in juni gevierd met een aantal tentoonstellingen en activiteiten, zoals workshops, tekensessie, artist talks, muziekoptredens, rondleidingen en meer.
De tentoonstelling ZILVER is de eerste Jubileumtentoonstelling die begint op vrijdag 3 juni om 17.00 uur. Op zaterdagmiddag 18 juni gaat de BINNENsteBUITEN kunstroute op het WG terrein van start, vanaf 13.00 uur met een muziekoptreden en om 15.00 uur een officieel openingsmoment. Deze openbare kunstroute met 50 vitrinekastjes met kunst is de hele zomer (van 18 juni tot 21 september) te zien. Op vrijdag 24 juni om 17.00 uur opent de tweede Jubileumtentoonstelling in WG Kunst over de Toekomst met vooral jonge kunstenaars.

De afgelopen 25 jaar hebben honderden kunstenaars in WG Kunst geëxposeerd. Hieruit is een selectie gemaakt. De basis van deze tentoonstelling wordt gevormd door de kunstwerken van de Collectie, van kunstenaars die een kunstwerk ter beschikking hebben gesteld voor de Vrienden van WG Kunst. Deze kunstenaars leveren ook een nieuw werk aan. Daarnaast is een aantal andere kunstenaars, met wie WG Kunst intensief heeft samengewerkt, uitgenodigd om aan de expositie deel te nemen. Zo doen bijna alle kunstenaars van de Kinderboekenweekprojecten mee. Alle kunstwerken zijn te koop.

In de tentoonstelling zijn ook twee videopresentaties te zien. In de ene video wordt teruggekeken op de afgelopen jaren in WG Kunst. De andere video bestaat uit korte interviews met kunstenaars die hun visie geven op (de toekomst van) kunst.

Wij nodigen u allen van harte uit om deze tentoonstelling te komen bezoeken en samen met WG Kunst dit gedenkwaardige Jubileum te vieren.
Het activiteitenprogramma van juni staat binnenkort op de website van WG Kunst.

OPENING: vrijdag 3 juni 2022 om 17.00 uur
Openingswoord door Lode Wigersma, voorzitter Bestuur WG Kunst
Openingstijden 4 t/m 19 juni dagelijks 13.00-17.00 uur (maandag gesloten)

Overzicht deelnemend kunstenaars Jubileumtentoonstelling WG Kunst ZILVER: Barbara Nanning, H.F. van Steensel, Joop Haring, Anne-Marie Trovato, Marieke Zeeman, Wil van Blokland, Marian Bijlenga, Caren van Herwaarden, Sylvia Doeleman, Frans Berntsen, Tamar Rubinstein, Susan Hammond, Marijke Janssen, Simon Oud, Petra Morenzi, Coos Dieters, Mohamed Bouyzgarne, Jelle Kampen, Wendela de Vries, Beth Namenwirth, Anita Manshanden, Charley Reuvers, werk van Pauline Wiertz (1955-2019), Harrie Geelen, Annemarie van Haeringen, Wim Hofman, Yvonne Jagtenberg, Thé Tjong Khing, Max Kisman, Martijn van der Linden, Harriet van Reek, Floor Rieder en Sylvia Weve, Wafae Ahalouch, Femke van Heerikhuizen, Jeroen Kee, Anne van de Pals, Ruud Valster, Chiel Veffer, Ludwig Volbeda, Wasco, Mino Wortel en Luitzen Zandbergen
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl

15 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst
Time: 0.024