Galerie Steenwijk

Expositie is afgelopen

PUUR NATUUR

Tentoonstelling 23-03-2023 t/m 14-04-2023 > Steenwijk
Galerie Steenwijk PUUR NATUUR
Wie laat zich niet inspireren door dit bijna onuitputtelijke thema!? Van landschap, planten en dieren tot juist alleen de kleuren en de vormentaal. Zaterdag 25 maart opent om 10.30 uur de nieuwe expositie ‘PUUR NATUUR’ in Galerie Steenwijk. Een expositie van Wilma Hoeve (glaskunst) en leerlingen van Ammie Elling (schilderijen). Een ding is zeker: kleur zal niet ontbreken! Iedereen is van harte welkom bij de opening; aanmelden is niet nodig.

Wilma Hoeve
Haar hele leven is ze al gefascineerd door glas en kleur. Ze richt zich op het glasfusen en dan met name schalen en grotere raam- en wandobjecten. Ze kwam daar jaren geleden in aanraking mee via een workshop. Ze vond het zo geweldig om op deze manier met kleur te werken dat ze gelijk daarna besloten heeft er zelf mee verder te gaan. Haar inspiratie vindt ze vaak in de natuur waarbij organische vormen haar erg aanspreken.
Het leukste van het werken met glas vindt ze het proces om te komen tot een object. Glas is verkrijgbaar in prachtige kleuren, van het warme rood naar het heldere blauw en het zonnige geel. Het geeft bij wisselende lichtomstandigheden steeds weer een verrassend ander effect. Oftewel laat u verrassen door de prachtige kleuren. Meer informatie over haar werk is te vinden op: https://glanzendglas.nl/

Leerlingen van Ammie Elling
Ammie haar werk is kleurrijk abstract en figuratief. Ze werkt veelal met acryl op doek en paneel. Bij haar thema’s zijn beweging en dynamiek misschien nog wel het meeste opvallend. Toch is niet de thematiek, maar de kleur altijd het uitgangspunt. Ze probeert met een losse toets mooie kleurnuances en beweging in haar schilderijen te creëren.
Vele jaren heeft Ammie les gegeven in tekenen en schilderen op middelbare scholen. Omdat ze dat nog steeds leuk vindt, geef ze nu ook schildercursussen en workshops in haar atelier in Giethoorn. Ze brengt haar cursisten graag de liefde bij voor de schilderkunst in al haar facetten. Met in de deze expositie de nadruk op de natuur in al zijn kleurenpracht en vormen rijkdom. Meer informatie is te vinden op: https://www.ammieelling.nl/

Kortom de expositie geeft een mooi en kleurrijk beeld van wat kunstenaars boeit aan dit veelzijdige thema. De expositie is van 23 maart tot en met 14 april 2023 te bezichtigen op ma-vr 13.30-17.00 uur en za 10.00-12.30 uur. Er is een lift aanwezig.
Voor meer informatie: www.galeriesteenwijk.nl of volg de Facebookpagina van Galerie Steenwijk voor de laatste updates en extra foto’s.
Galerie Steenwijk Steenwijk
Galerie Steenwijk Steenwijk (2)
Galerie Steenwijk Steenwijk (3)

De stichting "Galerie Steenwijk" bestaat sinds 1966 en is gevestigd boven de Bibliotheek aan de Meppelerweg 47 te Steenwijk (Rabogebouw), lift aanwezig.

De stichting heeft ten doel het organiseren van tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst en andere kunstvormen. Het beleid van het huidige bestuur is een zo groot mogelijke diversiteit van tentoonstellingen te presenteren met een hoge kwaliteit. In het expositieseizoen, dat loopt van september tot en met mei, zijn ongeveer acht tentoonstellingen, waarvan de toegang altijd gratis is.

Het postadres van de galerie is: Postbus 112, 8330 AC Steenwijk

Openingstijden

Openingstijden tijdens exposities:
Maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur

Stuur een bericht naar Galerie Steenwijk




Time: 0.019