Stedelijk Museum Breda

Expositie is afgelopen

Realisten – Meesterwerken uit Museum Arnhem

Tentoonstelling 19-12-2020 t/m 30-05-2021 > Breda
Stedelijk Museum Breda Realisten – Meesterwerken uit Museum Arnhem
Schilderijen en tekeningen van Ali Goubitz, Nola Hatterman, Raoul Hynckes, Dick Ket, Pyke Koch, Jan Mankes, Johan Mekkink, Toon van de Muysenberg, Herbert von Reyl, Wim Schuhmacher, Charley Toorop en Carel Willink

De jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw waren in Nederland de hoogtijdagen van het magisch- en neo-realisme in de kunst. In deze stijl draait het om nauwkeurig getekende en geschilderde voorstellingen, met heldere contouren en een focus op ambachtelijkheid. Soms roepen de schilderijen een magische, onwerkelijke sfeer op.

Museum Arnhem legde zich na de Tweede Wereldoorlog toe op het verzamelen van realistische kunst. Het museum bezit werk van bekende meesters, zoals Dick Ket, Jan Mankes en Carel Willink. Daarnaast bracht het museum bijna vergeten kunstenaars, onder wie Nola Hatterman en Ali Goubitz opnieuw onder de aandacht. Mede daardoor geldt deze collectie als een de mooiste in Nederland.

Omdat Museum Arnhem gesloten is vanwege renovatie en uitbreiding, kan een selectie van werken tot 2022 rondreizen. De tentoonstelling in Stedelijk Museum Breda is aangevuld met werk uit eigen collectie van Toon van de Muysenberg en bruiklenen van Carel Willink en Herbert von Reyl uit particulier bezit.

“Ik zal niet tevreden zijn, voor ik in mijn werk het hoogste bereik, een diep geestelijk kunstwerk, een kunstwerk dat niet op gewoon zinnelijke oogenpracht is gebaseerd.”
Jan Mankes

Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken.

Twee vaste tentoonstellingen ‘De Nassaus van Breda – Kasteel, stad en land’ en ‘Ambitie & Verlangen – Breda in de 19de eeuw’ bieden een frisse en actuele blik op de geschiedenis van de stad en streek. Dankzij de interactieve Familiesporen zijn deze presentaties ook echt de moeite waard voor jong en oud. Daarnaast toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin hedendaagse kunstenaars en actuele thema’s in combinatie met historische onderwerpen centraal staan. Check voor het actuele aanbod de website stedelijkmuseum.nl

Openingstijden

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag & zondag 10.00 tot 17.00 uur
Het museum is gesloten op maandagen.

Gratis toegang:
Kinderen t/m 4 jaar
Museumkaart
VriendenLoterij VIP-kaart
Lidmaatschapskaart Vrienden Stedelijk Museum Breda
Rembrandtkaart
ICOM-kaart
BredaPas
Begeleiders van mensen met een handicap
Docenten die een schoolgroep begeleiden

Contact

Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22
4811 GH Breda
Nederland
Tel: 076 529 9900

www.stedelijkmuseumbreda.nl

8 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Stedelijk Museum Breda




Time: 0.018