Stedelijk Museum Breda

Expositie is afgelopen

OPEN CALL: Stedelijk Museum Breda

Tentoonstelling 19-12-2020 t/m 15-08-2021 > Breda
Stedelijk Museum Breda OPEN CALL: Stedelijk Museum Breda
The Walk Away, 2018-2020
conté en acrylverf op papier
110 x 75 cm
Foto: Peter Cox
Deel wat Nick Drake voor jou betekent

Stedelijk Museum Breda is op zoek naar reacties op de muziek van Nick Drake.

Tijdens een nachtelijke tekensessie in de winter van 2017 hoort beeldend kunstenaar Danielle Lemaire voor het eerst een nummer van Nick Drake. Ze weet onmiddellijk dat ze alles over deze singer-songwriter wil weten. In haar onderzoek naar de jong overleden muzikant komt ze terecht in de online wereld van de Drakeheads met geheimzinnige avatars en opvallende aliassen. Ze gebruikt het materiaal voor haar tentoonstelling You Know I Am Not There in Stedelijk Museum Breda.

De muziek van Nick Drake spreekt nu meer dan ooit tot de verbeelding van schrijvers, kunstenaars, muzikanten en fans. Zo werkt Drakehead Kath Wyatt aan een compleet spel tarotkaarten met tekeningen van Nick Drake. En kunnen we binnenkort het eerste deel van een opera over Nick Drake van Rocio Dylan Desire Carroll bekijken.

Word jij ook geraakt door de muziek van Drake? En wil je graag iets delen op het blog www.youknowiamnothere.nl dat ook te zien is in de tentoonstelling van Danielle Lemaire? Stuur dan je inzending naar info@youknowiamnotthere.nl

Wij zien je teksten, foto’s, video- of audiobestanden met belangstelling tegemoet. Covers van de muziek van Drake zijn van harte welkom. Houd bij het gebruik van originele opnames echter rekening met auteursrechten.
Stedelijk Museum Breda Breda
Stedelijk Museum Breda Breda (2)
Stedelijk Museum Breda Breda (3)
Stedelijk Museum Breda Breda (4)

Over Stedelijk Museum Breda

Stedelijk Museum Breda is een modern en uitnodigend stadsmuseum dat openstaat voor ideeën, dialoog en samenwerking. Het brengt de stadsgeschiedenis tot leven en maakt eigenzinnige tentoonstellingen over geschiedenis en actuele beeldcultuur. In het stadsmuseum staat de wisselwerking tussen erfgoed, beeldende kunst en beeldcultuur centraal. Het museum komt voort uit Breda’s Museum en MOTI, Museum of The Image.

Wonderlijk weefsel
De openingstentoonstelling Wonderlijk weefsel verbindt achttiende-eeuwse religieuze kunst met hedendaagse digitale kunst. Het goddelijke van achttiende-eeuwse kazuifels en relieken wordt gespiegeld aan de invloed van big data en algoritmes. De Vlaamse fotograaf en kunstenaar Frederik Heyman realiseerde voor de tentoonstelling een zaalvullende hightech installatie met als titel Stratum.

Van kasteel tot station
In de vaste tentoonstelling Van kasteel tot station worden documenten, voorwerpen en kunstwerken uit de Collectie Breda getoond. Zoals het oudste stadsgezicht van Breda, het drieluik over ‘De Vlucht’ van 1940 van Dio Rovers en kostbare monstransen die een periode van vier eeuwen overbruggen. De topstukken vertellen het verhaal van Breda, vanaf de Middeleeuwen tot nu.

De Vrede van Breda
350 jaar geleden werd de Vrede van Breda ondertekend. De gelijknamige tentoonstelling belicht de vredesonderhandelingen en de beroemde tocht naar Chatham. Centraal staan de originele nieuwsprenten van Romeyn de Hooghe (1645 – 1708). Vier kunstenaars en striptekenaars hebben de prenten ingekleurd. Ze blazen daarmee het oude ambacht van ‘afsetten’ nieuw leven in.

Openingstijden

Openingstijden Stedelijk Museum Breda vanaf januari 2020:
Dinsdag t/m vrijdag 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag & zondag 10.00 tot 17.00 uur
Het museum is gesloten op maandagen.

Gratis toegang tot het museum: Museumkaarthouders, Bankgiro Loterij VIP-kaarthouders,
BredaPas, Pas Vrienden Stedelijk Museum Breda, ICOM, Vereniging Rembrandt, begeleiders
van mensen met een handicap, docenten die een schoolgroep begeleiden.

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur

Stuur een bericht naar Stedelijk Museum Breda
Time: 0.042