Stedelijk Museum Breda

Expositie is afgelopen

Sacha van Dorssen en Petrovsky & Ramone in de openlucht

Tentoonstelling 19-06-2021 t/m 30-08-2021 > Breda
Stedelijk Museum Breda Sacha van Dorssen en Petrovsky & Ramone in de openlucht
Credit hoofdafbeelding: 1979, Éditions du Regard, Venetië
In de openlucht presenteren Stedelijk Museum Breda en Grote Kerk de fototentoonstelling Breda Fashion met werk van Sacha van Dorssen en Petrovsky & Ramone. Deze presentatie sluit aan op de zomertentoonstellingen Sacha! - 50 jaar modefotografie in het museum en Royal Fashion Design - Mattijs van Bergen in de Grote Kerk.

Bij deze gratis toegankelijke outdoor expositie is kosteloos een bijbehorende audiotour te beluisteren, deze is bereikbaar door de QR-code op de werken te scannen. De audiotour geeft een persoonlijke kijk in de werkwijze van Sacha. Ze vertelt over haar verre reizen, waarbij ze veel verschillende mensen ontmoet en nauw met een creatief team samenwerkt. Omdat ze vaak buiten werkt moet ze zich op iedere locatie aanpassen aan de weersomstandigheden en soms onconventionele keuzes maken. Haar kalme manier van vertellen neemt je mee in haar verhaal; alsof je naast haar staat terwijl ze in haar artistieke proces zit.

Daarnaast is beeldredacteur Jenny Smets te horen. Ze is gespecialiseerd in modefotografie en vertelt over de industrie in de tijd dat Sacha werkt. Haar verhaal biedt context bij de foto's; hoe verre oorden en lichte verhaallijnen werden geïntroduceerd, de manier waarop er naar vrouwelijk naakt werd gekeken en hoe de compositie in een foto juist nadruk kan leggen op de kleding die het model draagt.

Van 18 juni t/m 2 augustus zijn de fotowerken te zien bij BRACK (Speelhuislaan 173A in Breda) en daarna van 2 augustus t/m 30 augustus aan de achterkant van centraal station Breda (eveneens Speelhuislaan).

Openingstijden:
maandag: gesloten
dinsdag: gesloten
woensdag: 15:00 - 23:00 uur
donderdag: 15:00 - 23:00 uur
vrijdag: 12:00 - 23:00 uur
zaterdag: 12:00 - 23:00 uur
zondag: 12:00 - 23:00 uur

Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken.

Twee vaste tentoonstellingen ‘De Nassaus van Breda – Kasteel, stad en land’ en ‘Ambitie & Verlangen – Breda in de 19de eeuw’ bieden een frisse en actuele blik op de geschiedenis van de stad en streek. Dankzij de interactieve Familiesporen zijn deze presentaties ook echt de moeite waard voor jong en oud. Daarnaast toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin hedendaagse kunstenaars en actuele thema’s in combinatie met historische onderwerpen centraal staan. Check voor het actuele aanbod de website stedelijkmuseum.nl

Openingstijden

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag & zondag 10.00 tot 17.00 uur
Het museum is gesloten op maandagen.

Gratis toegang:
Kinderen t/m 4 jaar
Museumkaart
VriendenLoterij VIP-kaart
Lidmaatschapskaart Vrienden Stedelijk Museum Breda
Rembrandtkaart
ICOM-kaart
BredaPas
Begeleiders van mensen met een handicap
Docenten die een schoolgroep begeleiden

Contact

Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22
4811 GH Breda
Nederland
Tel: 076 529 9900

www.stedelijkmuseumbreda.nl

8 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Stedelijk Museum Breda




Time: 0.019