Arti-Shock

Expositie is afgelopen

The Juror Does Not Weed

Tentoonstelling 17-07-2020 t/m 20-08-2020 > Rijswijk
Arti-Shock The Juror Does Not Weed
The Juror Does Not Weed
Schilderijen, tekeningen, objecten en installaties van Sonja van der Burg e.a.

The Juror Does Not Weed is een samenwerkingsproject, waarbij vijftien kunstenaars de uitdaging aangaan om samen één galeriegrote installatie te maken gebaseerd op het schilderij ‘Le Déjeuner sur l’Herbe’ van Manet en het boek ‘Het Huis van El Pintor’, de schrijversnaam van het echtpaar Jacob Kloot en Anna Galinka Ehrenfest. Een uitdaging, want de meeste kunstenaars kennen elkaar nog niet.

‘The Juror Does Not Weed’ is een manifestatie, die zowel de kunstenaars als de bezoekers wil verleiden om anders naar kunst te kijken en onbevangen mee vorm te geven. Het wil een meerdimensionale ervaring zijn waarbinnen alle zintuigen worden geactiveerd.

Net als bij ‘Le Déjeuner’ zal er ruimte zijn om te zitten en met het oog, het hart of de geest te éten van het gebodene: de entourage, de tekeningen, schilderijen, beelden, het interieur: een reis door het imaginaire leven van ‘een bewoner’ of van meerdere bewoners? De uitdaging zal zitten in het onverwachte, soms zich verschuilend, soms zo prominent aanwezig dat afgevraagd kan worden ‘waar kijk ik eigenlijk naar?’

‘The Juror Does Not Weed’ is een idee van Sonja van der Burg. Met haar werken mee aan dit project: Ger Groothedde, Miriam Ooms, Claire Delperdange, Martin Helm, Marina Heuvelman, Marja van Putten, Daniëlla Daen, Annemarie Spijkerman, Eline Tydeman, Juliette Pestel, Wim Vonk, Suus Zweekhorst, Birke Hesse en Greta Cune.



De tentoonstelling wordt virtueel geopend op vrijdag 17 juli om 16.00 uur.
Arti-Shock Rijswijk
Arti-Shock Rijswijk (2)

Stichting Arti-Shock telt meer dan 100 aangesloten kunstenaars. De stichting beheert een galerie en drie ateliers in het gezellige centrum van Oud-Rijswijk. In de galerie is iedere drie weken een nieuwe (verkoop)expositie met hedendaagse kunst van leden te zien. Daarnaast is er een ruime keuze uit de stock. Het werk van leden omvat schilderijen en tekeningen, beelden en ander ruimtelijk werk, keramiek, textiel, glas, sieraden, fotografie en digitale kunst.

Openingstijden

woe-vrij 13-17u; za 11-16u; zo 14-17u (ma-di gesloten)

Contact

Arti-Shock
Schoolstraat 26
2282RD Rijswijk
Nederland
Tel: 06 11416033

arti-shock-rijswijk.nl

4 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Arti-Shock




Time: 0.022