Zone2Source

Expositie is afgelopen

Moon Gallery Garden

Tentoonstelling 06-06-2020 t/m 12-07-2020 > Amsterdam
Zone2Source Moon Gallery Garden
Moon Gallery Garden
Zone2Source Moon Gallery Garden (2)
Tentoonstelling over kunstwerken die in 2022 naar de Maan worden gestuurd. Met een petrischaal-achtige galerie van 10 x 10 centimeter ontwikkelt Moon Gallery een cultuur voor de toekomstige interplanetaire samenleving. Gedurende de tentoonstelling Moon Gallery Garden staan in het Glazen Huis een maanlander met telescopen, een selectie van bovenvermelde kunstwerken en uitvergrootte prototypes, en het Apollo Block 1 A1C astronautenpakpak (als onderdeel van het nationale Unlocked/Reconnected programma).

Bij de opening wordt de performance Mission to the Moon opgevoerd.
Zone2Source Amsterdam
Zone2Source Amsterdam (2)
Zone2Source Amsterdam (3)
Zone2Source Amsterdam (4)
Zone2Source Amsterdam (5)
Zone2Source Amsterdam (6)

Zone2Source is een internationaal platform voor kunst, natuur en technologie, gevestigd in het prachtige Amstelpark, (voormalig Floriadeterrein uit 1972), te Amsterdam. ZoneSource nodigt kunstenaars uit om in en buiten paviljoen het Glazen Huis kunstprojecten te presenteren waarin ervaringen en praktijken worden verbeeld die betrekking hebben op onze omgang met de natuur. Zone2Source gaat over het terugkeren naar de bron om vandaaruit opnieuw te kijken en te ervaren, teneinde alternatieve relaties tussen mens, natuur en technologie te onderzoeken.

Met elke twee maanden een spraakmakende kunsttentoonstelling, verbeeldt Zone2Source mogelijke werelden die zich afspelen op het kruispunt van kunst, wetenschap en natuur. Daarnaast presenteert Zone2Source een boeiend publieksprogramma met performances, discussies, lezingen, workshops en excursies die voor een breed publiek verdieping geven aan de thema’s die door de kunstprojecten worden aandragen, zoals: energie, alternatieve economische systemen, bio-engineering, posthumanisme, ontwerp van leefomgevingen, degrowth, eco-technologie, cultuurlandschappen, intersoortelijke communicatie, en dergelijken.

Openingstijden

Paviljoen het Glazen Huis
Vrijdag tot zondag, 13:00 - 17:00 uur, verder op afspraak
(Gratis toegang)

  • Multimedia
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar Zone2Source
Time: 0.046