Zeeuws Textiel Collectief

Expositie is afgelopen

Expositie in Kunsthuis Veere

Tentoonstelling 02-06-2022 t/m 10-07-2022 > Veere
Zeeuws Textiel Collectief Expositie in Kunsthuis Veere
De 6 leden van het Zeeuws Textiel Collectief hebben strandvondsten (o.a. plastic afval, verweerde zeilringen en botten) in diverse technieken bewerkt en samengevoegd tot één klein kunstwerk. De tot fijne objectjes omgevormde strandvondsten worden geëxposeerd op een linnen doek waarop een oude landkaart van Zeeland is afgedrukt. Behalve dit gezamenlijke werk hebben alle leden werk ingebracht met het thema ‘in de vloedlijn’. Een thema dat vanuit verschillende perspectieven kan worden benaderd.
Kunsthuis Veere, Markt 33, 4351AG Veere. Geopend do t/m zo, 13 tot 17 uur.
Zeeuws Textiel Collectief Veere
"Aan de vloedlijn"
werk voor de Textiel Plus expo in de Brabanthallen, Den Bosch, 2018

Het Zeeuws Textiel Collectief (opgericht in 2010) wordt gevormd door kunstenaars Tini van Bebber, Etuschka Benschop, Marijke Leertouwer, Corry Loogman, Willeke van der Stel en Nelie Zoetemeijer- van der Nol.
Allen zijn woonachtig in Zeeland en dragen bij aan het professionaliseren van textiel als drager voor de hedendaagse beeldende kunst. Inspiratie en verwondering ontstaat uit de directe omgeving.

De groep komt meerdere keren per jaar bij elkaar voor werkbesprekingen, het uitdiepen van thema's en technieken. Het Zeeuws Textiel Collectief streeft naar een hedendaagse vormgeving door middel van nieuwe én beproefde technieken.

De groep heeft o.a. geëxposeerd bij GalerieGerritse in Middelburg en 'Een Bunder Kunst' in 's-Heer Arendskerke.

Contact

Zeeuws Textiel Collectief
Patrijzenlaan 1
4351RW Veere
Nederland


206 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Zeeuws Textiel Collectief
Time: 0.023