Garage Rotterdam

Expositie is afgelopen

Animalia

Tentoonstelling 01-02-2020 t/m 19-04-2020 > Rotterdam
Garage Rotterdam Animalia
Niek Hendrix - Cabinet (The Myth of Giotto's Red Circle)
ANIMALIA

Curator: Imke Ruigrok

We leven in het Antropoceen, het tijdvak waarin de invloed van de mens en diens ingrijpen als effect op klimaat en aarde zichtbaar en onomkeerbaar zijn geworden.

Het zijn de gevolgen van een mens-centrisch wereldbeeld en handelen, maar er is een kanteling gaande. Voorzichtig ontstaan er alternatieven voor een door de mens gedomineerd wereldbeeld. De tentoonstelling brengt een groep kunstenaars samen die ons uitnodigt het wereldse schouwtoneel te bekijken met of vanuit andere hoofdrolspelers. Wat zien we wanneer we openstaan om het menselijke perspectief los te laten?
Garage Rotterdam Rotterdam
Opening Through the Looking Glass (2020) Foto: Studio Nul

Garage Rotterdam is een middelgrote tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst in het centrum van Rotterdam. Garage Rotterdam programmeert vier tentoonstellingen per jaar. Het tentoonstellingsprogramma wordt aangevuld met de evenementen Brandstof en Natafelen. Brandstof is een terugkerend inhoudelijk programma bij de tentoonstellingen van Garage Rotterdam; met lezingen, gesprekken, muziek en performances. Tijdens de culinaire avond Natafelen bereidt chef-kok Laurence van Bergeijk een heerlijk driegangendiner. Voor en na het diner is er altijd de gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen.

De tentoonstellingen zijn thematisch van aard en gericht op recente ontwikkelingen binnen de hedendaagse beeldende kunst. De focus ligt niet uitsluitend op jonge vernieuwende kunst maar op kwaliteit. Garage Rotterdam is een non-profit stichting die is gevestigd in een voormalige Volkswagen garage van 500m2. In 2011 is de garage, onder architectuur van Remy Meijers, verbouwd tot tentoonstellingsruimte. Garage Rotterdam is toegankelijk voor minder validen.

Openingstijden

Garage Rotterdam is geopend van woensdag t/m zondag, 12.30 tot 17.30 uur.

Tijdens feestdagen en gedurende op- en afbouw van tentoonstellingen is Garage Rotterdam gesloten.

Stuur een bericht naar Garage Rotterdam
Time: 0.024