Garage Rotterdam

Expositie is afgelopen

Heavy Metal Parking Lot

Tentoonstelling 12-09-2020 t/m 08-11-2020 > Rotterdam
Garage Rotterdam Heavy Metal Parking Lot
Overzicht Heavy Metal Parking Lot. Foto: Aad Hoogendoorn
Sinds de twintigste eeuw is de auto onlosmakelijk verbonden met popcultuur en werd daarmee het ultieme symbool voor seksualiteit en mannelijkheid. De groepstentoonstelling Heavy Metal Parking Lot erkent deze historische rol van de auto als fallisch symbool en maakt van de auto een middel waarmee menselijke driften en emoties worden verkend.

Refererend aan de oorspronkelijke functie van het gebouw, een Volkswagen Garage, transformeert de Heavy Metal Parking Lot de tentoonstellingsruimte tot een kruising tussen een parkeergarage en een autokerkhof. De tentoonstelling brengt het werk van negen internationale kunstenaars samen en verkent de esthetische en conceptuele rol van de auto in de hedendaagse kunst. De kunstenaars kennen menselijke eigenschappen toe aan de auto om emoties als mislukking, verlangen en kwetsbaarheid te onderzoeken. Met bijzondere aandacht voor sculpturen en schilderijen verwijst de tentoonstelling naar de rijke en levendige erfenis van Pop Art.

De recente opkomst van zelfrijdende technologie in combinatie met de milieucrisis verandert de manier waarop we de auto gebruiken en erover denken. We zien een nieuwe dynamiek ontstaan in de relatie tussen mensen en machines. Blijft de auto ook nu nog een krachtig symbool van macht, verlangen en escapisme?
Garage Rotterdam Rotterdam
Opening Through the Looking Glass (2020) Foto: Studio Nul

Garage Rotterdam is een middelgrote tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst in het centrum van Rotterdam. Garage Rotterdam programmeert vier tentoonstellingen per jaar. Het tentoonstellingsprogramma wordt aangevuld met de evenementen Brandstof en Natafelen. Brandstof is een terugkerend inhoudelijk programma bij de tentoonstellingen van Garage Rotterdam; met lezingen, gesprekken, muziek en performances. Tijdens de culinaire avond Natafelen bereidt chef-kok Laurence van Bergeijk een heerlijk driegangendiner. Voor en na het diner is er altijd de gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen.

De tentoonstellingen zijn thematisch van aard en gericht op recente ontwikkelingen binnen de hedendaagse beeldende kunst. De focus ligt niet uitsluitend op jonge vernieuwende kunst maar op kwaliteit. Garage Rotterdam is een non-profit stichting die is gevestigd in een voormalige Volkswagen garage van 500m2. In 2011 is de garage, onder architectuur van Remy Meijers, verbouwd tot tentoonstellingsruimte. Garage Rotterdam is toegankelijk voor minder validen.

Openingstijden

Garage Rotterdam is geopend van woensdag t/m zondag, 12.30 tot 17.30 uur.

Tijdens feestdagen en gedurende op- en afbouw van tentoonstellingen is Garage Rotterdam gesloten.

Stuur een bericht naar Garage Rotterdam
Time: 0.028