Garage Rotterdam

Expositie is afgelopen

A Slippery Slope

Tentoonstelling 20-11-2021 t/m 23-01-2022 > Rotterdam
Is het mogelijk grip te houden op een wereld waarin de grenzen tussen verleden en toekomst, waarheid en onwaarheid, het reële en het irreële steeds verder verwateren? In onze gepolariseerde en hyperkapitalistische samenleving lijkt achter alles een agenda schuil te gaan. Ingesleten denkwijzen bevinden zich echter op een ‘slippery slope’, een spreekwoordelijk glibberige helling waarbij het onontkoombaar lijkt af te glijden naar een zee van complexiteit.

In de groepstentoonstelling A Slippery Slope staat de vraag centraal: hoe leren wij om te gaan met deze complexiteit zonder ons verstand te verliezen? De tentoonstelling biedt perspectieven op hoe gegeneraliseerde en versimpelde denkwijzen plaats kunnen maken voor complexere manieren van denken. Deze omslag wordt zichtbaar gemaakt door onder meer nieuwe benaderingen op het gebied van tijd, authenticiteit en kennis.

A Slippery Slope toont kunstwerken die binnen hun eigen context een positie innemen in deze wervelstorm van complexiteit; tussen non-lineariteit, pluriformiteit en als reactie op de machtsstructuren die schuilgaan achter simplificatie. De tentoonstelling hoopt hiermee als pleidooi te dienen voor het loslaten van onze ingesleten manieren van denken.

Iedere woensdag t/m zondag te bezoeken tussen 12.30 en 17.30 bij Garage Rotterdam.
Garage Rotterdam Rotterdam
Opening Through the Looking Glass (2020) Foto: Studio Nul

Garage Rotterdam is een middelgrote tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst in het centrum van Rotterdam. Garage Rotterdam programmeert vier tentoonstellingen per jaar. Het tentoonstellingsprogramma wordt aangevuld met de evenementen Brandstof en Natafelen. Brandstof is een terugkerend inhoudelijk programma bij de tentoonstellingen van Garage Rotterdam; met lezingen, gesprekken, muziek en performances. Tijdens de culinaire avond Natafelen bereidt chef-kok Laurence van Bergeijk een heerlijk driegangendiner. Voor en na het diner is er altijd de gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen.

De tentoonstellingen zijn thematisch van aard en gericht op recente ontwikkelingen binnen de hedendaagse beeldende kunst. De focus ligt niet uitsluitend op jonge vernieuwende kunst maar op kwaliteit. Garage Rotterdam is een non-profit stichting die is gevestigd in een voormalige Volkswagen garage van 500m2. In 2011 is de garage, onder architectuur van Remy Meijers, verbouwd tot tentoonstellingsruimte. Garage Rotterdam is toegankelijk voor minder validen.

Openingstijden

Garage Rotterdam is geopend van woensdag t/m zondag, 12.30 tot 17.30 uur.

Tijdens feestdagen en gedurende op- en afbouw van tentoonstellingen is Garage Rotterdam gesloten.

Stuur een bericht naar Garage Rotterdam
Time: 0.023