Garage Rotterdam

Nu te zien

For What It's Worth

Tentoonstelling t/m 10-07-2022 > Garage Rotterdam
Kunstenaars: Juan Pérez Agirregoikoa, Priscila Fernandes, Silke Schönfeld, Jonas Staal, Julius Thissen, Diego Tonus, Salvador Miranda & Sanne Vaassen
Curator: Youri Appelo

Is het nog mogelijk om te breken met een economisch systeem dat zich inmiddels diep heeft geworteld in alle facetten van het leven? Ondanks protesten en waarschuwingen leidt dit kapitalistisch systeem van ‘gewenste’ concurrentie tot monopolies, groeiende ongelijkheid en uitputting van zowel de mens als de planeet.

Volgens de Franse econoom Thomas Piketty stevenen wij af op een maatschappij die sterk lijkt op die van vóór de industriële revolutie. Een samenleving, waarin geen middenklasse bestaat en alle rijkdom in handen is van een kleine elite. Een samenleving waarin onderwijs en werk geen garantie meer bieden voor een klim op de sociale ladder. De eerste signalen hiervan zijn al zichtbaar én voelbaar: de groeiende precariteit van arbeid, de overspannen huizenmarkt en het gegeven dat een diploma geen inkomenszekerheid meer biedt.

In For what it’s worth worden kunstwerken getoond die kritisch en poëtisch reflecteren op deze ontwikkeling. Waar sommige kunstwerken pijnlijke realiteiten blootleggen, tonen andere kunstwerken tegenacties om het systeem te veranderen of te ondermijnen. Bestaat er een mogelijkheid ons te ontdoen van deze ‘culture of capital’? Óf is het einde van de wereld logischer dan het einde van het kapitalisme?
Garage Rotterdam Rotterdam
Opening Through the Looking Glass (2020) Foto: Studio Nul

Garage Rotterdam is een middelgrote tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst in het centrum van Rotterdam. Garage Rotterdam programmeert vier tentoonstellingen per jaar. Het tentoonstellingsprogramma wordt aangevuld met de evenementen Brandstof en Natafelen. Brandstof is een terugkerend inhoudelijk programma bij de tentoonstellingen van Garage Rotterdam; met lezingen, gesprekken, muziek en performances. Tijdens de culinaire avond Natafelen bereidt chef-kok Laurence van Bergeijk een heerlijk driegangendiner. Voor en na het diner is er altijd de gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen.

De tentoonstellingen zijn thematisch van aard en gericht op recente ontwikkelingen binnen de hedendaagse beeldende kunst. De focus ligt niet uitsluitend op jonge vernieuwende kunst maar op kwaliteit. Garage Rotterdam is een non-profit stichting die is gevestigd in een voormalige Volkswagen garage van 500m2. In 2011 is de garage, onder architectuur van Remy Meijers, verbouwd tot tentoonstellingsruimte. Garage Rotterdam is toegankelijk voor minder validen.

Openingstijden

Garage Rotterdam is geopend van woensdag t/m zondag, 12.30 tot 17.30 uur.

Tijdens feestdagen en gedurende op- en afbouw van tentoonstellingen is Garage Rotterdam gesloten.

Stuur een bericht naar Garage Rotterdam
Time: 0.026