marieke de jong

Expositie is afgelopen

Kunstroute 's Graveland

Tentoonstelling 05-06-2022 t/m 06-06-2022 > Ankeveen
Op vele locaties in Wijdemeren wordt met Pinksteren de regionaal en landelijk bekende Kunstroute 's Graveland gehouden. In de groene ambiance van landgoederen en natuur exposeren professionele kunstenaars hun gevarieerde aanbod van sculpturen, keramiek, schilderijen en fotografie.

Met de auto of fietsend kan men de tentoonstellingen en ateliers bezoeken. Ze zijn herkenbaar aan de groen-oranje-paarse wimpel.
Gratis flyers met routekaart wijzen de weg naar de adressen waar kunst van niveau wordt geboden.

De Kunstenaars in dit mooie gebied houden open atelier voor u op 5 en 6 juni, van 11.00 uur tot 17.00 uur.
https://www.kunstroutesgraveland.nl/

Marieke de Jong is opgegroeid in het landelijke Friesland in het noorden van Nederland. Een weids door water gedomineerd landschap waar ongerepte natuur nooit ver weg is. Waar mens en dier zich één voelt met de natuur. Daar is het waar De Jong is gevormd en inspiratie kreeg voor haar werk.
De dynamiek van bewegen en beweging is een constante in haar kunst. Een gestolde actie, een illusie. Haar beelden poseren niet, maar tonen uitbundigheid en concentratie.
De Jong geeft een illusie waar we zelf onze werkelijkheid aan kunnen verbinden.
De gestolde beweging in haar werken brengt de kijker weer terug naar zijn jeugd, naar de onbegrensde mogelijkheden.
Marieke de Jong is autodidact, ondanks dat zij les heeft gehad van diverse kunstenaars. Zij heeft haar bron zelf gevonden en ontwikkeld. Naast beeldhouwen schildert De Jong grote oneindige landschappen. Friese weidse landschappen.

Openingstijden

Op Afspraak

Stuur een bericht naar marieke de jong




Time: 0.016