MLB Galerie

Expositie is afgelopen

Expositie "Spheres" - Jet Willems

Tentoonstelling 06-03-2020 t/m 26-04-2020 > Amsterdam
MLB Galerie Expositie Spheres - Jet Willems
MLB Galerie Expositie Spheres - Jet Willems (2)
Each soul must meet the morning sun, acrylverf, 60 x 60 cm, 2018, € 650
SPHERES

Jet Willems, schilderijen en aquarellen
UITSLUITEND TE BEZICHTEN OP AFSPRAAK OP ZATERDAG EN ZONDAG; MAX 2 PERSONEN. BEL/APP NAAR 06-21802448 OF MAIL NAAR ML.BOEL@PLANET.NL VOOR EEN AFSPRAAK

Als een parel

Kijkend naar de schilderijen van Jet Willems treed je binnen in andere werelden en dimensies. Ze neemt je in haar werk mee voorbij de waarneembare grenzen van de realiteit. Innerlijke weerspiegelingen en ‘dat wat zich wil laten zien’ worden op het schildersdoek verbeeld en nodigen je uit om in stilte naar binnen te keren, waar herkenning, herinneringen, verlangen, emotie en innerlijke beleving betekenis zoeken en transcendentie zal worden ervaren.

Jet Willems
Vanaf haar kinderjaren was Willems altijd aan het schilderen en tekenen en op 17-jarige leeftijd is ze naar de kunstacademie St. Joost gegaan. Ook als jong kind al was zij afgestemd op het mysterieuze en het innerlijke leven en de daaruit voortvloeiende grote levensvragen. De zin van het bestaan, het geluk van het leven en de tragiek van de dood raken haar en appelleren aan universeel menselijke existentiële emoties. Kenmerkend voor haar werk zijn de verbeelding van mystieke en spirituele thema’s. Literatuur, muziek, kunst, meditatie en de natuur zijn belangrijke inspiratiebronnen.
Laag over laag over laag als een parel ontstaat haar werk, dat doordrongen is van energie, beweging, contrasten, texturen, vormen en kleuren. Soms is het een haast transparant verstild beeld, dan weer een krachtige en intens kleurrijke compositie. Het schilderdoek, de acrylverf en kwasten zijn de gereedschappen waarmee zij werkt; zichzelf ervaart zij als het instrument waardoor de beelden ‘die zich willen laten zien’ verschijnen op het doek.
MLB Galerie Amsterdam

Een bijzondere expositieruimte aan de Witte de Withstraat, de kunststraat in Stadsdeel West (voorheen de Baarsjes), Amsterdam. Het bekijken en beleven van de exposities in deze galerie is elke maand een cadeautje. Soms mooi, soms ontroerend...
Naast fascinerende kunst zijn er ook kunstcadeautjes (gemaakt door verschillende kunstenaars) te zien en te koop!

Openingstijden

vrijdag, zaterdag en zondag van 12 - 18 uur. Op zaterdag en zondag zijn de kunstenaar(s) zelf aanwezig.

Contact

MLB Galerie
Witte de Withstraat 32a
1057XZ Amsterdam
Nederland
Tel: 0653703279

mlbgalerie.nl
Routekaart
2 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Glaskunst
  • Sieraden
  • Beeldentuin

Stuur een bericht naar MLB Galerie
Time: 0.031