MLB Galerie

Expositie is afgelopen

Fotogroep Focus - Verzameld werk

Tentoonstelling 02-05-2020 t/m 30-05-2020 > Amsterdam
MLB Galerie Fotogroep Focus - Verzameld werk
Openingstijden: zaterdag en zondag 12 – 18 uur.
In verband met het Coronavirus is de galerie alleen op afspraak te bezoeken.
Mail naar ml.boel@planet.nl of bel 06 2180 2448. Minimaal een dag van tevoren. Max 2 personen

De expositie Verzameld werk van Fotogroep Focus Amsterdam toont van vijf van de zes leden eigenzinnige variaties op het thema autonome fotografie. Hierbij ligt de nadruk niet op het ‘nemen’ van een foto maar op het ‘maken’ van een interessant fotografisch beeld.
De fotogroep bestaat sinds 2012. De leden leerden elkaar kennen bij workshops van het Amsterdams Centrum voor Fotografie (ACF). De groep exposeerde eerder op verschillende locaties in Amsterdam (Loods 6, de Bibliotheek Olympisch Kwartier en de pop-up galerie Brouwersgracht 35).

Jos Peters laat foto’s zien uit een serie die ‘verlaten’ als thema heeft: ‘verlaten’ in de zin van ‘weggaan’, maar ook in de betekenis van de leegte die ontstaat nadát mensen zijn weggetrokken. Hij fotografeerde hiervoor o.a. op Ameland en in de bossen van Noorwegen. In de galerie zijn nu foto’s uit Nederland te zien: smetteloos lege vertrekken in het klooster-kasteel Stapelen waaruit kort tevoren na 104 jaar de laatste paters vertrokken zijn.
Pieter van Geest houdt zich sinds tien jaar bezig met fotografie en visuele kunst. Zijn beelden zijn ofwel documentair met de camera vastgelegd of geheel of gedeeltelijk met behulp van Photoshop geconstrueerd. In deze expositie toont hij bedrijfsgebouwen in het havengebied van Amsterdam–west. Het gaat daarbij om de composities van lijnen en vlakken. Zijn foto’s tonen de verrassende schoonheid die schuilgaat in deze ogenschijnlijk zakelijke en kille decors.
De fotoserie ‘Wasteful Flowers’ van Jos Mevissen (josmevissen-photography.com) bestaat uit (dertien) beelden met een dubbele gelaagdheid. In de eerste laag creëren lichtweerkaatsing, textuur en transparantie een vertrouwd en harmonieus beeld van bloemen. Bij nadere blik zijn het echter kunstbloemen waarachter een ongemakkelijk beeld schuil gaat van verspilling en van vervuiling van de natuur met plastic (en ander) afval. De serie beeldt onze sluipende vervreemding van de natuur en haar vernietiging uit.
René van Ravenzwaaij wordt gefascineerd door grafische patronen in stad en natuur. Vooral onderwerpen die met elkaar in contrast staan trekken zijn aandacht. Door middel van zijn foto’s wil hij de kijker daar deelgenoot van maken. In de serie ‘Bo-Kaap’ zijn deze patronen en contrasten in lijnen en kleuren te zien.
Ook Karo van Wijk liet zich inspireren door een zakelijke omgeving. De foto’s die zij toont zijn gemaakt tijdens een excursie naar Tatasteel in IJmuiden. “Hoe graag had ik daar gewoon rond willen lopen. Ik had de hele dag kunnen fotograferen. Zoveel mooie beelden,” aldus Karo van Wijk, die als fotograaf geboeid wordt door lijnenspel, schaduwwerking en ritmische herhalingen in het beeld. Haar foto’s worden gekenmerkt door de aandacht voor details en verrassende uitsneden, waardoor de beelden een zekere abstractie verkrijgen.
Voor meer informatie: www.mlbgalerie.nl, www.facebook.com/MLBgalerie, www.fotogroepfocus.nl
MLB Galerie Amsterdam

Een bijzondere expositieruimte aan de Witte de Withstraat, de kunststraat in Stadsdeel West (voorheen de Baarsjes), Amsterdam. Het bekijken en beleven van de exposities in deze galerie is elke maand een cadeautje. Soms mooi, soms ontroerend...
Naast fascinerende kunst zijn er ook kunstcadeautjes (gemaakt door verschillende kunstenaars) te zien en te koop!

Openingstijden

vrijdag, zaterdag en zondag van 12 - 18 uur. Op zaterdag en zondag zijn de kunstenaar(s) zelf aanwezig.

Contact

MLB Galerie
Witte de Withstraat 32a
1057XZ Amsterdam
Nederland
Tel: 0653703279

mlbgalerie.nl
Routekaart
2 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Glaskunst
  • Sieraden
  • Beeldentuin

Stuur een bericht naar MLB Galerie
Time: 0.05