Galerie Goese Kade

Expositie is afgelopen

Gastexpositie Galerie Goese Kade van Nora van Klingeren, textiel

Tentoonstelling 05-10-2021 t/m 03-11-2021 > Goes
Galerie Goese Kade Gastexpositie Galerie Goese Kade van Nora van Klingeren, textiel
wie ik ben van rechts naar links
Galerie Goese Kade Gastexpositie Galerie Goese Kade van Nora van Klingeren, textiel (2)
iwami ginzan 2
Galerie Goese Kade Gastexpositie Galerie Goese Kade van Nora van Klingeren, textiel (3)
my alaskan face
Galerie Goese Kade Gastexpositie Galerie Goese Kade van Nora van Klingeren, textiel (4)
langs de zee
Galerie Goese Kade Gastexpositie Galerie Goese Kade van Nora van Klingeren, textiel (5)
vissers van Maassluis
Nora van Klingeren (1956, Amsterdam) maakt textiel, veelal wandkleden en in combinatie met constructies in staal en andere materialen.
Vilt vormt, met uitzondering van de zijden sjaals, altijd een onderdeel. Ze maakt haar vilt zelf en verwerkt hierin stukken met door haarzelf met zeefdruk bedrukte zijde. Ze doet een deel van het proces met de hand en een deel met de viltmachine. Zij zoekt in haar werk graag naar combinaties van technieken. Het vervilten van wol in combinatie met zijde geeft structuur en diepte aan de kleden.
“Mijn werk begint altijd met iets waardoor ik geïnspireerd raak. En daarmee komt dan gelijk de titel. Vervolgens bedenk ik wat ik ongeveer wil maken en maak dar een ruwe schets van. Je zou kunnen zeggen het verhaal dat ik wil vertellen. Vervolgens ga ik aan het werk, het zeefdrukken van de zijde, het schilderen van de zijde, het neerleggen van zijde en wol en tot slot het aan elkaar vilten.
Ik wil graag dat niet alleen het totale beeld iets vertelt maar dat ook kleine stukjes bij nadere beschouwing interessant zijn.”
Veel werk van haar staat niet op zich maar hoort in een serie, een overkoepelend verhaal waar zij ook over schrijft. In de tentoonstelling zijn er werken uit 2 series “Japan, kleine observaties uit het land van dingetjes maken” en “Alaska, Alaksaq , alles in het kwadraat”.
Nora van Klingeren is opgeleid als architect, maar ze is de managementhoek ingerold. Na jaren in de projectmanagement te hebben gewerkt heeft ze een zijstap gemaakt naar meer handmatige creatieve arbeid. Op het textielvlak is ze in wezen autodidact, maar gevoel voor vorm en de verhoudingen komen uit de Bouwkunde. Nora werkt veel in opdracht en dan bezoekt zij de locatie. In de voorstellen en werken die daar uit volgt vloeit architectuur en wandtextiel samen. Ze volgde wel diverse cursussen, zoals bij Ria van Els, Claudy Jongstra en Gil de Vloo.
Galerie Goese Kade Goes
Galerie Goese Kade havenzijde
Galerie Goese Kade Goes (2)
expositie ruimte achterzijde
Galerie Goese Kade Goes (3)
expositieruimte achterzijde met nis
Galerie Goese Kade Goes (4)
workshopruimte

Monumentenpand aan de Goese Haven met expositieruimte voor schilderijen en voor gast-exposanten de mogelijkheid tijdelijk een deel van de wanden te huren. Daarnaast kan de ruimte voor workshops of de fotostudio worden gehuurd. Het ateliergedeelte wordt door de galeriehouder Ron Westerweel gebruikt, die ook eigen werk exposeert.

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.30 u en op afspraak

Stuur een bericht naar Galerie Goese Kade




Time: 0.023