Galerie Goese Kade

Expositie is afgelopen

Goes Europajaar expositie Peter van Berkel en familie Federov uit Oekraine bij Galerie Goese Kade

Tentoonstelling 14-07-2022 t/m 17-07-2022 > Goes
Galerie Goese Kade Goes Europajaar expositie Peter van Berkel en familie Federov uit Oekraine bij Galerie Goese Kade
Peter van Berkel Branding
Galerie Goese Kade Goes Europajaar expositie Peter van Berkel en familie Federov uit Oekraine bij Galerie Goese Kade (2)
Dmitriy Federov aquarel
Galerie Goese Kade Goes Europajaar expositie Peter van Berkel en familie Federov uit Oekraine bij Galerie Goese Kade (3)
Oksana Federova impasto
Peter van Berkel uit Kapelle van huis- en reclameschilder naar uiteindelijk kunstschilder met zijn broer Jan als leermeester, die ook liefst buiten schilderde. Peter woont vanaf zijn 18e in Zeeland. Eerst in Wemeldinge wat toen een echt kunstenaarsdorp was. Daarna in Goes met een galerie/atelier dichtbij de Goese Kade. Inmiddels werden het Franse landschap en de Franse impressionisten ontdekt. In 1996 naar ’s Heer Arendskerke en toen veel Zeeuwse landschappen geschilderd. Rond 2006 tijdelijk in Wolphaartsdijk, waarna Vlissingen, Middelburg en nu Kapelle volgden. Hij exposeerde onder meer in Amsterdam, Frankfurt, Las Vegas, New York en natuurlijk op diverse plaatsen in Zeeland. Zijn meestal grote werken zijn kleurrijk, impressionistisch en met overtuigde streken in dikke lagen. Zijn plezier in het schilderen spat haast van het doek.

Het echtpaar Dmitriy Federov en Oksana Federova is met hun dochter van 8 uit Kyiv naar Nederland gevlucht. In mei hebben zij in het Duna atelier in Katwijk geëxposeerd. Beiden zijn autodidact. Dmitry heeft zich door zijn vrouw en de grote impressionisten laten inspireren. Zijn passie is vooral en plein air schilderen. Daarnaast maakt hij digitale kunst. Oksana schildert met emotie en vooral impasto, waarbij zij zich in een andere wereld kan opladen. Ook dochter Tanya schildert en communiceert op die manier. Op verzoek van de Galerie Goese Kade komen ze deze 4 dagen in Goes hun schilderijen, waaronder miniaturen, laten zien en verkopen.

De kramen worden vanaf 11.00 u door de kunstenaars bemenst.
Galerie Goese Kade Goes
Galerie Goese Kade havenzijde
Galerie Goese Kade Goes (2)
expositie ruimte achterzijde
Galerie Goese Kade Goes (3)
expositieruimte achterzijde met nis
Galerie Goese Kade Goes (4)
workshopruimte

Monumentenpand aan de Goese Haven met expositieruimte voor schilderijen en voor gast-exposanten de mogelijkheid tijdelijk een deel van de wanden te huren. Daarnaast kan de ruimte voor workshops of de fotostudio worden gehuurd. Het ateliergedeelte wordt door de galeriehouder Ron Westerweel gebruikt, die ook eigen werk exposeert.

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.30 u en op afspraak

Stuur een bericht naar Galerie Goese Kade




Time: 0.017