IMPAKT Centrum

Expositie is afgelopen

Dreaming in Everywhen

Tentoonstelling 28-10-2020 t/m 17-01-2021 > Utrecht
IMPAKT Centrum Dreaming in Everywhen
Van 28 oktober 2020 tot 17 januari 2021 presenteert IMPAKT Festival 2020 de tentoonstelling Dreaming in Everywhen. De kunstenaars in deze tentoonstelling zoeken in hun werk naar magie en bovennatuurlijke ervaringen. Door de klimaatcrisis dreigen we niet alleen onze leefomgeving te verliezen maar ook de natuur als bron van spiritualiteit en verwondering. De natuur heeft door de eeuwen heen altijd een centrale rol gespeeld binnen de menselijke religies, culturen en tradities, maar tegenwoordig lijkt de mens verder dan ooit verwijderd van zijn oorsprong.

Steeds meer mensen realiseren zich nu echter dat we met ons geweld tegen de natuur niet alleen de materiële bodem onder ons bestaan wegslaan, maar ook onze spirituele basis in gevaar brengen. Het is de vraag of we nog genoeg tijd hebben om het tij te keren. De werken in deze tentoonstelling laten ons de natuur zien als bron van religies, verbinding en verwondering. Stap de apocalyptische expositieruimte in en ervaar de werken van o.a. Monira Qadiri, Jasper Griepink en Himali Singh Soin in dit vervreemdende, witte landschap.
IMPAKT Centrum Utrecht

IMPAKT biedt een kritische en creatieve kijk op de hedendaagse mediacultuur en op innovatieve audiovisuele kunsten in een interdisciplinaire context. Wij organiseren het hele jaar door activiteiten, zoals IMPAKT Works, een artist-in-residence project, en IMPAKT Events, een regelmatige serie van presentaties en vertoningen die draaien om een bepaald thema, beweging of kunstenaar. Het IMPAKT Channel is een platform waar kunstprojecten gepresenteerd kunnen worden die gemaakt zijn voor het internet, samen met geselecteerde programma’s van film en videokunst.

Contact

IMPAKT Centrum
Lange Nieuwstraat 4
3512 PH Utrecht
Nederland
Tel: 030 2944493

www.impakt.nl
Routekaart
128 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar IMPAKT Centrum
Time: 0.037