IMPAKT Centrum

Expositie is afgelopen

Face Value

Tentoonstelling 18-09-2021 t/m 10-10-2021 > Utrecht
Face Value onderzoekt de veranderende betekenis van het gezicht in een digitaliserende samenleving, waarin gezichten steeds vaker worden vastgelegd en geanalyseerd als digitaal portret.
Mensen ontmoeten elkaar steeds vaker online en gezichtsherkenning wordt op steeds meer plekken ingezet (van smartphones tot aan grenscontroles). Zo zien we dat gezichten steeds vaker door een technologische ‘lens’ worden gedigitaliseerd en getransformeerd. In dit proces fungeert het gezicht niet slechts als een startpunt van menselijke ontmoetingen, maar ook als wachtwoord, database en doelwit van overheidscontroles. IMPAKT presenteert het werk van vijf kunstenaars(duo’s) die op een kritische manier bevragen hoe deze technologieën het gezicht in beeld brengen, wat de consequenties daarvan zijn en hoe we onze gezichten terug kunnen eisen.
IMPAKT Centrum Utrecht

IMPAKT biedt een kritische en creatieve kijk op de hedendaagse mediacultuur en op innovatieve audiovisuele kunsten in een interdisciplinaire context. Wij organiseren het hele jaar door activiteiten, zoals IMPAKT Works, een artist-in-residence project, en IMPAKT Events, een regelmatige serie van presentaties en vertoningen die draaien om een bepaald thema, beweging of kunstenaar. Het IMPAKT Channel is een platform waar kunstprojecten gepresenteerd kunnen worden die gemaakt zijn voor het internet, samen met geselecteerde programma’s van film en videokunst.

Contact

IMPAKT Centrum
Lange Nieuwstraat 4
3512 PH Utrecht
Nederland
Tel: 030 2944493

www.impakt.nl
Routekaart
128 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar IMPAKT Centrum
Time: 0.028