POST

Expositie is afgelopen

Expoplu Exchange: Who’s to Blame?

Tentoonstelling 24-08-2020 t/m 28-08-2020 > Nijmegen
POST Expoplu Exchange: Who’s to Blame?
In 2020 is Expoplu gestart met een nieuw pilot programma, Expoplu Exchange. In dit talent-ontwikkelingstraject biedt Expoplu tijd, ruimte en middelen aan een geselecteerde groep kunstenaars, schrijvers, curatoren en wetenschappers om hun praktijk verder te ontwikkelen in een collectief verband. Who’s to Blame? is de publieke presentatie van de eerste groep. 

Gedurende een periode van vijf dagen zal Blame inc. Expoplu in Nijmegen bezetten. Van 24 tot en met 28 augustus manifesteert het project zich als een interdisciplinair, performatief artistiek bedrijf, dat probeert kunst, ecowetenschappen en economische infrastructuren met elkaar te verbinden om te reflecteren op hedendaagse vraagstukken. 

Door bepaalde werkmethodes van het bedrijfsleven toe te passen, nodigt het project haar bezoekers uit om deel te nemen aan artistiek onderzoek. De werken en performances die de kunstenaars tonen geven inzicht in verschillende door de mens veroorzaakte problemen en fenomenen. Deze worden getransformeerd tot een aspect van het bedrijfsleven dat hen vertegenwoordigt. 

Door het organiseren van een bestuursvergadering waar specialisten uit het onderzoeksdomein het project kunnen bespreken, en door het aanbieden van echte sollicitatiegesprekken tijdens de presentatiedagen, bekijkt Blame inc. de relatie tussen globale gebeurtenissen, de kapitaalstroom, lokale interventies en de rol van kunst binnen deze structuren om een antwoord te vinden op de vraag: 'Who's to Blame?’.

Wanneer: 24-28 augustus 2020
Waar: Paraplufabrieken, Van Oldenbarneveltstraat 63a
Wie: Koen Kievits, Kurina Sohn, Oscar Ekkelboom, Renée van Oploo, Stan Gonera

Programma
Dagelijks: Expo met individuele werken van de deelnemers
Dinsdag: Rondetafelgesprek tussen deelnemers en gasten 12:00-17:00 (RSVP, ook online te volgen via zoom)
Woensdag: Sollicitatiegesprekken voor betaalde klus op vrijdag 12:00-17:00
Donderdag: Live editing sessie Koen Kievits 12:00 & Performances Stan Gonera, Oscar Ekkelboom en Kurina Sohn 20:00-22:00 (RSVP)
Vrijdag: Schrijfworkshop 12:00 & Vrijmibo 16:00
POST Nijmegen
POST Nijmegen (2)

POST (voorheen Expoplu) is een platform voor hedendaagse kunst. POST presenteert kunstenaars uit binnen- en buitenland voor een breed en divers publiek, zowel in de Paraplufabriek in Bottendaal te Nijmegen als in het voormalige postkantoor in het Spijkerkwartier te Arnhem. Het platform biedt ruimte voor experiment, engagement en samenwerking, en benadert actuele maatschappelijke thema’s op onderzoekende, experimentele, poëtische, (ver)beeldende en artistieke wijze.

Openingstijden

donderdag t/m zondag, 12:00-17:00
open tijdens exposities

Stuur een bericht naar POST
Time: 0.019