Galerie Pouloeuff

Expositie is afgelopen

Keep an Eye Spacemakers #3 in Galerie Pouloeuff

Tentoonstelling 27-09-2020 t/m 01-11-2020 > Naarden
Galerie Pouloeuff Keep an Eye Spacemakers #3 in Galerie Pouloeuff
Iedere flyer is uniek en beschilderd en betekend door de Spacemakers in hun residentietijd in Galerie Pouloeuff.
Vier jonge kunstenaars krijgen in Galerie Pouloeuff de Masterclass Keep an Eye Spacemakers en worden begeleid door Ad de Jong.

Van 2 tot en met 26 september vindt voor de derde keer de Masterclass Keep an Eye Spacemakers #3 plaats in Galerie Pouloeuff te Naarden-Vesting. De galerie zal dienen als werkruimte voor vier jonge kunstenaars waar zij zullen experimenteren onder begeleiding van kunstenaar Ad de Jong.

De kunstenaars die hun intrek zullen nemen in de galerie zijn Jesse Strikwerda, Mariska Koolen, Mirthe Klück en Pip Passchier. De disciplines waarin deze jonge kunstenaars werken lopen uiteen van schilderen tot het maken van sculpturen en installaties. De galerie is gedurende de maand september atelierruimte van deze vier kunstenaars. In deze periode zullen de kunstenaars hun eigen disciplines onderzoeken en een nieuw werk creëren. Zij worden uitgedaagd om zich verder te ontwikkelen. Dit zullen zij doen door de grenzen binnen hun eigen disciplines te verleggen.

De derde editie van de Keep an Eye Spacemakers is een residentie-masterclass. De jonge makers worden begeleid door kunstenaar Ad de Jong. Ad de Jong werkt als beeldhouwer. Hij is één van de oprichters van W139 in Amsterdam en in 1989 was hij hiervan de eerste artistieke directeur. Als docent heeft hij o.a. lesgegeven aan het Sandberg Instituut en verschillende kunstacademies in Nederland. Zijn werk wordt gepresenteerd in binnen- en buitenland en is opgenomen in verschillende collecties waaronder Museum Boijmans Van Beuningen.
Met zijn kleurrijke en fysieke sculpturen wil de Jong een inclusieve kunstwereld creëren, een die opent en zichzelf verbindt met de kijker en vooruitkijkt. Hij ziet zijn werk niet als een esthetische of verhalende kunst, maar vooral als een fysieke beeldende manier om onze toekomst ‘vorm’ te geven en mensen actief te maken in hun eigen wezen.
De Jong gaat met de kunstenaars tijdens deze residentie-masterclass intensief aan het werk om tot de essentie van hun kunstenaarschap te kunnen komen.

De residentie-masterclass periode zal worden afgesloten met een expositie die wordt ingericht door de kunstenaars zelf, bestaande uit de gemaakte werken uit deze editie van de Keep an Eye Spacemakers.

Open atelier
De galerie zal tijdens Keep an Eye Spacemakers #3 dienen als open atelierruimte waar de vier kunstenaars hun werk maken en tevens zullen verblijven. Hierdoor zal de galerie gedurende de masterclass een veranderend karakter hebben. Voor bezoekers vormt dit een mooie gelegenheid om het proces van de kunstenaars te kunnen volgen. De start van de residentieperiode is woensdag 2 september en loopt tot zaterdag 26 september. Terwijl de kunstenaars aan het werk zijn is de galerie open voor publiek.

Over Galerie Pouloeuff en de Keep en Eye Foundation
Jonge (pas afgestudeerde) kunstenaars krijgen in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting een podium om hun werk kosteloos te exposeren. Omdat Pouloeuff het belangrijk vindt om jonge, talentvolle kunstenaars verder te helpen bij de ontwikkeling van hun artistieke carrière biedt de galerie kunstenaars meer dan alleen een ruimte om hun werk te presenteren. Bijvoorbeeld d.m.v. de Masterclass Keep an Eye Spacemakers. Benieuwd? Ga naar: www.galeriepouloeuff.nl en www.keepaneye.nl

Het werkproces tijdens de Keep an Eye Spacemakers #3 is op openingsdagen te bekijken tot en met zaterdag 26 september.
De aansluitende expositie is te zien van 27 september t/m 1 november 2020.
Turfpoortstraat 36a, Naarden-Vesting.
Galerie Pouloeuff is een broedplaats voor jong talent en is gelieerd aan de Keep an Eye Foundation. www.galeriepouloeuff.nl
Galerie Pouloeuff Naarden

Galerie Pouloeuff is een galerie waar jonge talentvolle kunstenaars de gelegenheid krijgen om te exposeren in een professionele omgeving. Hier wil de galerie jonge kunstenaars een podium geven en een zetje in de rug om een hun carrière te beginnen.
Galerie Pouloeuff is een initiatief van de Keep an Eye Foundation.

Openingstijden

Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Stuur een bericht naar Galerie Pouloeuff
Time: 0.027