Galerie Pouloeuff

Expositie is afgelopen

LICHT 2021

Tentoonstelling 21-11-2021 t/m 16-01-2022 > Naarden
Galerie Pouloeuff LICHT 2021
LICHT 2021
De jaarlijks terugkerende LICHT expositie van Galerie Pouloeuff heeft deze keer een speciale editie. Verschillende disciplines, expertises, licht en water vloeien in elkaar over. Ervaren lichtkunstenaar Tamar Frank heeft namelijk samen met de jonge kunstenaars Eline Boerma, Jorien Aberkrom en Sara Plantefève-Castryck een site-specific lichtkunstwerk gemaakt voor de galerie.

Het getoonde werk is het resultaat van een maandenlange samenwerking en brainstorming over wat licht betekent voor de deelnemers als kunstenaars en hun onderzoek naar hoe zij hun visie naar de galerieruimte konden vertalen. Door hun expertises en interesses bij elkaar te brengen is er een prachtig gezamenlijk werk ontstaan dat alle ruimtes onderdompelt in een wereld van water, druppels en reflecties.

In deze editie van de LICHT expositie staat het thema water centraal. Met dit thema zullen de installaties niet alleen interacteren met de ruimte van de galerie zelf, maar ook met de geschiedenis van de Vesting waar water een belangrijke plek inneemt. Tijdens de expositie zal er water door de gehele galerie gaan stromen, waarbij het zowel in fysieke als in beeldende vorm aanwezig zal zijn.

Het uitgangspunt van de expositie is de ruimte van de galerie en de zichtbaarheid in de donkere wintermaanden. Het lichtkunstwerk gaat een relatie aan met de galerieruimte en haar buitenzijde en is zowel van binnen als vanaf de straat te bekijken. De multidisciplinaire werken hebben alle het licht als leidraad en weten zowel afzonderlijk als samen te prikkelen, te innoveren en te verrassen. Ze vormen een sfeervolle wereld waarin de bezoeker zich kan verliezen. En ook na sluitingstijd kan het licht vanaf de straat bewonderd worden tot laat in de donkere avond.

Tijdens de opening van de expositie “LICHT 2021” zijn de kunstenaars aanwezig en vertellen tijdens het openingswoord meer over het werk en hun bijzondere samenwerking voor deze licht expositie.

Deelnemende kunstenaars:

Jorien Aberkrom (1997) maakt interactieve installaties die de bezoeker bewust maken van belangrijke uitdagingen in de huidige maatschappij. Haar werk gaat over online privacy en confronteert de bezoeker op speelse en herkenbare wijze met de data die er verzameld wordt.

Eline Boerma (1999) creëert met ruimte vullende beamerprojecties een ontdekkingsreis door zintuigelijke ervaringen van de werkelijkheid. Ze roept daarbij de vraag op hoe een ervaring een herinnering kan vormen. Maar ook hoe je vluchtigheid, beweging en tijdelijkheid weergeeft in een ruimte.

Sara Plantefève-Castryck (1990) brengt met haar installaties kleur, licht, het fysieke lichaam en de ruimte samen. Ze verkent licht als sculpturaal medium en onderzoekt daarmee de psychologische reactie van het publiek op kleur en reflectie.

Tamar Frank (1974) werkt met licht, ruimte en het proces van visuele waarneming. Ze reageert op bestaande ruimtes en de omgeving en kijkt naar elementen die specifiek zijn voor de locatie. Met minimale veranderingen geeft ze een nieuwe definitie en analyse van de visuele wereld. De toeschouwer speelt een actieve rol in het ontdekken van het werk en hoe het zich aan hen openbaart.

Opening expositie 21 november
Op zondag 21 november is de officiële opening tussen 14:00 en 17:00 uur in Galerie Pouloeuff. Er hoeft niet gereserveerd te worden.

Openingswoord: 15:00 uur
Tijdens het openingswoord zullen de kunstenaars meer vertellen over hun bijzondere samenwerking voor deze licht expositie.

Turfpoortstraat 36a, Naarden-Vesting.
Galerie Pouloeuff is een broedplaats voor jong talent en is gelieerd aan de Keep an Eye Foundation. www.galeriepouloeuff.nl en www.keepaneye.nl
Galerie Pouloeuff Naarden

Galerie Pouloeuff is een galerie waar jonge talentvolle kunstenaars de gelegenheid krijgen om te exposeren in een professionele omgeving. Hier wil de galerie jonge kunstenaars een podium geven en een zetje in de rug om een hun carrière te beginnen.
Galerie Pouloeuff is een initiatief van de Keep an Eye Foundation.

Openingstijden

Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Stuur een bericht naar Galerie Pouloeuff
Time: 0.027