74 (106)

MaRlieK

Verwacht

De Wijk in! Kunstroute van ZIMIHC in de wijk Zuilen, Utrecht.

01-06-2024 t/m 05-07-2024 > Utrecht
(2)
(3)
Kunstroute De Wijk in! van ZIMIHC. Groepsexpositie in de wijk Zuilen Utrecht, met wandelroute.
"Tijdens De Wijk In! maken we van de wijk een galerie. Kunst van lokale makers is door iedereen op straat te bewonderen, en maakt van een alledaags ommetje een bijzondere belevenis. Door poëtische toevoegingen krijgen kunstwerk en locatie een nieuwe dimensie – en kijken bezoekers met andere ogen naar de wijk."
Buurtwerkkamer De Verbinding, Zwanenvechtplein 11, Utrecht.
MaRlieK Utrecht

MaRlieK tekent de mensen. Op straat, in de stad, op terrassen, in de trein en de tram. Vaak op stations. Bij tentoonstellingen en concerten. Of gewoon ergens op een bankje. Geluiden worden handen en voeten, geuren worden kleuren, schaduwen, krassen, details uitvergroot, perspectieven vertekend. Mensen verschijnen en verdwijnen, in tijd en beweging. Gezichten vervagen en vervreemden, lichamen vormen kluwens en worden crowdscapes.
Schetsen en foto's vormen de basis voor verdere uitwerking in het atelier. Kleine en grote crowdscapes, op papier en doek, experimenten in 3D. Met alle materialen die voorhanden zijn. Het resultaat is vervreemdend, zonder focus, soms wat griezelig misschien. De crowdscapes vragen om aandachtig kijken.

Atelierbezoek op afspraak

Send a message to MaRlieK