Mia Westerhof (1955) Haulerwijk

EDUCATION
New Teacher Ubbo Emmius Leeuwarden, for teacher Arts and Crafts (graduated in 1980)
ABK Minerva Groningen, for artist autonomous drawing and painting (graduated in 1993) Lessons followed including Rikus van der Meer, Rein Pol and Martin Tissingh.

Since 1996 drawings and paintings on the theme: the changing streets, landscapes and portraits. Main projects Hague: Tram Tunnel Koningstunnel.
Delft Railway Zone, NS underground
Hague: RAC Halls
Amsterdam: North-South line
Hague: Stadskantoor Leyweg.
Northeastern Netherlands Landscape
The Hague: Binnenhof and exterior House of Parlements
Groningen: Forum Groningen

Mia Westerhof Curriculum Vitae
STAVOREN – ‘In overdrijving ligt de kracht’ zo luidt het motto van kunstenares Mia Westerhof. Op 2 en 3 juli was zij aanwezig bij opgravingen naar het Blokhuis in Stavoren. Tijdelijke opgravingen die twee dagen duren. Westerhof is van beroep schilderes en tekenares van actuele landschappen zoals zij het zegt.
Op locatie en met een voorkeur voor locaties waar gegraven of gebouwd wordt. In het geval van Stavoren is graven van toepassing. ,,Ik sjoch der eigen dingen yn en dy set ik op papier. Earst in skets en dan op doek útwurkje.”

Artikel is geplaatst door Rynk Bosma op 04-07-2014 - 15:41
Mia Westerhof Curriculum Vitae (2)
2014 deelname aan Shell Summer Expo 2014. Deze tentoonstelling werd voor het eerst georganiseerd door Shell Headquarters. De openingsdag was mede bedoeld als feestelijke openstelling van het historische gebouw voor de bewoners van de wijk Benoordenhout, 's- Gravenhage.
Mia Westerhof Curriculum Vitae (3)
Mia Westerhof Curriculum Vitae (4)