keramiek

Klei ligt als het ware steeds te wachten op mijn aanraking en de warmte van mijn hand. Het werk dat zich dan vormt is zowel een bewust als een onbewust proces. Veel kan inspiratie geven. Ik zie in mijn werk ogenschijnlijke kwetsbaarheid en soberheid, dat fragiele evenwicht tussen teer en sterk, tussen bereikbaar en veraf, tussen open en gesloten, tussen strak en organisch. Het ambachtelijke element van keramiek blijft boeiend en spannend.
De bouwsels van keramiek met hout, draad en ijzer ontstaan uit herinneringen, verlangens, uit sprookjes en uit spel. Ze vertellen een verhaal.
Ik maak gebruiksgoed (kommen, vazen), bouwsels, losse ruimtelijke elementen en abstract werk. Het meer abstracte werk, de serie Raakvlakken is het meest recent.En nog niet klaar !
Ik heb tussendoor een kleine serie Dieren gemaakt.

In 2010 studeerde ik af aan de SBB, drie jarige opleiding voor keramische vormgeving en technieken. Sindsdien werk ik vaak in opdracht en exposeer tijdens de Haarlemse kunstroute en kunstlijn. Recentelijk heb ik een project opgezet en begeleid voor museum Het Schip in Amsterdam, exposeerde in Kunstencentrum De Kolk in Spaarndam en in Dordrecht bij de Zomersymphonie. Mijn werk is nu te zien bij Kunstelage in de Wolstraat in Haarlem.Ik geef regelmatig les aan volwassenen en kinderen.