Cultuurhuis Kuiperspoort

Verwacht

Aquarel met LEF!

02-06-2024 t/m 02-06-2024 > Middelburg
Cultuurhuis 2 juni 2024
(2)
Cees van der Woude
(3)
Cees van der Woude
(4)
Cees van der Woude
Cees van der Woude
Een ‘import Zeeuw’ uit Vlissingen. Autodidact en altijd creatief bezig geweest. Herontdekte tekenen en schilderen door Urban Sketching; via directe waarneming de wereld en het leven om je heen vastleggen in schetsen. Welk materiaal daarbij wordt gebruikt is niet van belang. Veelal wordt, om de spontaniteit te benadrukken, een snelle schets gemaakt die vervolgens wordt “gekleurd” met aquarel.

Nadat Cees eenmaal gegrepen was door Urban Sketching raakte hij ook steeds meer in de ban van aquarel. De eigenzinnigheid van aquarel, het directe werken, de beperkte mogelijkheden om fouten te herstellen passen bij hem. Sfeer en de mogelijkheden van het materiaal zijn belangrijker dan de directe waarneming en een realistische weergave.

Aquarel met LEF!
Water en pigment gecontroleerd hun gang laten gaan. De werken van Van der Woude zijn figuratief maar laten voldoende aan de verbeelding over. Land, zee, stad en mens worden op eigen wijze neergezet.

Kom kijken naar de wereld in aquarel, dichtbij en verder weg.

Cultuurhuis Kuiperspoort
Zondag 2 juni van 13.00 tot 17.00
Kuiperspoort 18, Middelburg

www cultuurhuis-kuiperspoort.nl
email info@cultuurhuis-kuiperspoort.nl
insta @cultuurhuiskuiperspoort
facebook cultuurhuis kuiperspoort
Cultuurhuis Kuiperspoort Middelburg
Cultuurhuis Kuiperspoort
Kuiperspoort 18
4331GS Middelburg

Het Cultuurhuis Kuiperspoort is een inspirerende plek voor actieve kunstbeoefening voor jong en oud. Een plek met een breed programma aan cursussen, workshops en andere activiteiten, verzorgd door een groep zelfstandige enthousiaste kunstenaars/docenten. Ook biedt het Cultuurhuis gelegenheid om in open ateliers zelfstandig aan de slag te gaan.

Het Cultuurhuis ligt aan de Kuiperspoort, een slingerend straatje in het hart van Middelburg. Een sprookjesachtige plek die op zichzelf al een omweg waard is.

Tijdens de Kunst en Cultuurroute zal maandelijks één van de kunstenaars/docenten zijn of haar eigen werk laten zien. Dit levert een gevarieerd en uiteenlopend programma van verschillende disciplines: schilder- en tekenkunst, etsen, sumi-e ofwel schilderen met inkt, keramiek, fotografie, edelsmeden en schilderen met wol. Ook zal de bezoeker van de Kunst & Cultuurroute tijdens zijn of haar bezoek in het Cultuurhuis inspiratie op kunnen doen om zelf aan de slag te gaan met kunst.
Elke eerste zondag van de maand geopend van 13.00 - 17.00 uur.

Send a message to Cultuurhuis Kuiperspoort