AnnA van Breest Smallenburg

AnnA van Breest Smallenburg Amsterdam

Van Breest Smallenburg is een beeldend kunstenaar gevestigd in Amsterdam, die visueel de interactie tussen tijd & ruimte & mens onderzoekt door artistieke interventies: multidisciplinaire installaties, video-installaties, fotografie en kunstprojecten in de openbare ruimte. Van Breest Smallenburg onderzoekt tijdelijkheid op verschillende manieren en probeert de stroom van de tijd zelf in kunstwerken uit te beelden.

In China, Canada, Frankrijk, België, Duitsland, Polen, Spanje en natuurlijk ook in Nederland heeft van Breest Smallenburg deelgenomen aan vele tentoonstellingen. Daarnaast heeft de kunstenaar opdrachten ontvangen om permanente en tijdelijke installaties in de openbare ruimtes in heel Europa te ontwerpen en uit te voeren. Kunstwerken zijn in bezit van bedrijfscollecties en privé-collecties.

In 1989 ontving Van Breest Smallenburg een MA in Europese Kunst en Cultuur van de Universiteit van Leicester (Verenigd Koninkrijk), La Universidad de Granada (Spanje) en de Kunstacademie Tilburg in Nederland. Daarvoor deed ze de opleiding Beeldende Kunsten van de Vrije Leergangen -Vrije Universiteit, Amsterdam. Van Breest Smallenburg is ook actief op het gebied van kunsteducatie, betrokken bij de ontwikkeling van kunst en cultuur in de publieke ruimte in en werkzaam in verschillende adviescomités voor hedendaagse kunst en cultuur.

Openingstijden

24/7 :-)

Stuur een bericht naar "AnnA van Breest Smallenburg"