Ans Vianen

Ans Vianen Ter Aar
Al voor het vierde jaar op rij doe ik mee met Inktober. Inktober is een evenement dat een aantal jaren geleden is opgezet door Jake Parker, een Amerikaanse illustrator. Het is de bedoeling dat wereldwijd mensen met elkaar in de maand oktober gaan tekenen met inkt en hun tekening plaatsen op Social Media.
Zelf teken ik met Oost-Indische inkt en een ouderwetse kroontjespen. Het is behoorlijk arbeidsintensief, maar werkt ook heerlijk ZEN. Onthaasten in een tijd waarin alles maar sneller moet. Daarnaast laat ik me door de woorden inspireren op gebeurtenissen uit mijn leven, zodat ik een verrassend eigen oeuvre opbouw.
Ook geef ik online teken- en schilderlessen waarbij de nadruk ligt op jouw eigen unieke handschrift.
Doe je mee? Lekker tekenen met pen en inkt, fineliner, potlood, balpen of iets waar je zelf het liefst mee werkt. Ik ben reuze benieuwd naar jouw creatie.
Leve de kunst!
Ans Vianen Ter Aar (2)
Ik ben bezig met een schilderijenserie waarin honden met baasjes de hoofdrol spelen. Zodra de serie uit 100 schilderijen bestaat, wil ik deze exposeren in New York.
Ans Vianen Ter Aar (3)
Een print van mijn beeld Orewoet is te zien en te koop tijdens een expositie waar 13 kunstenaars aan meedoen in het Evertshuis in Bodegraven van 2 nov - 13 dec 2022. Plaats: Evertshuis, Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven. Je bent van harte welkom.
Ans Vianen Ter Aar (4)
Dit is een groot beeld wat ik maakte nadat bekend werd dat ik voor de eerste keer in mijn leven oma zou worden. Een nieuwe fase breekt dan aan. Om hieraan te wennen heb ik een serie beelden gemaakt en een boek geschreven "Hello world".

“Kunst is leven, leve de kunst!”
In mijn kunst doe ik onderzoek naar het alledaagse leven en gemeenschappelijke verhoudingen tussen mensen en reageer ik op wat er gebeurt in die omgeving. Ik probeer het kleine, het gewone, het onbeduidende, uit zijn context te halen en zichzelf te laten overstijgen. Daarbij maak ik vaak gebruik van autobiografische ervaringen vermengd met fictie. Humor en speelsheid zijn belangrijke elementen in mijn werk.
Het werk kan bestaan uit een schilderij, een object, een installatie, een video, een tekst, een performance, al naar gelang het idee erom vraagt.

Stuur een bericht naar Ans Vianen