Rob Zweerman

Rob Zweerman Eindhoven
Trigonal D'or - materiaal: Euville Kalksteen en bladgoud. Deze sculptuur lijkt te dansen, te zweven.
Door de materiaal & vorm combinatie - ontstaat een soort beeld van gewichtloosheid, de sculptuur lijkt te zweven.
Kijk voor meer informatie en beelden op: www.zweeerman.nl
Rob Zweerman Eindhoven (2)
Transverse: een abstract geometrische ruimtelijke sculptuur gemaakt van 'Dolomiet' (een middelbare groenblauwe kalksteen ook bekend als 'Anrochter Grunstein') kijk voor meer informatie op: www.zweerman.nl
Rob Zweerman Eindhoven (3)
Vortex is gemaakt van Carrara marmer. 65 cm.Dit beeld, vrijgemaakt uit een blok Carrara marmer verrast door eenvoud en ingenieuze vorm en vlak-overgangen. De drie openingen verbinden binnen & buiten-ruimte, vorm & restvorm.
Rob Zweerman Eindhoven (4)
Transmission XL, materiaal: Cortenstaal 220cm (incl. sokkel). Een ruimtelijke constructie van drie elementen die in elkaar gehaakt zijn en door hun contour en materiaaleigenschappen onder spanning staan en elkaar in balans houden. Hierdoor vormt zich de ruimtelijke sculptuur. kijk voor informatie op: www.zweerman.nl

In 2007 ben ik gaan beeldhouwen. Opgeleid als Industrieel ontwerper (Design Academy Eindhoven 1992) miste ik in mijn baan het directe contact met materiaal. Bovendien kriebelde het om de autonome kant van vormgeving verder te ontwikkelen ‘Ik ben aan de slag gegaan’.
Mijn activiteiten als (product-) ontwerper en beeldhouwer zijn sinds 2011 samengebracht in mijn eenmanszaak. Met Creative Context begeleid ik innovatie en ontwikkeling bij bedrijven (werken met mijn hoofd) en daarnaast ben ik beeldhouwer (werken met mijn handen) Beide activiteiten vullen elkaar aan en houden elkaar in balans.
Mijn fascinatie voor vorm en de verrassende eigenschap van het materiaal waarin deze tot stand komt leiden mij in elk beeld waaraan ik werk. Ik zoek naar schoonheid, soms in abstracte of geometrische vormen en soms organisch en figuratief.
  • Beeldhouwkunst
  • Sculptuur
  • Design
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar Rob Zweerman