Andrzej studeerde aan verschillende kunstacademies: de school voor plastieke vormgeving in Lodz, Polen, kunstacademie textiele vormgeving in Moskou, een studie aan de faculteit voor unieke stoffen Moskou, en hij is Doctor in de Kunstgeschiedenis aan de Strogonoff Academie in Moskou.

Zijn klassieke opleiding is de basis voor zijn werk, maar zeker ook voor zijn lessen.

Tegelijk is hij een veelzijdig beeldend kunstenaar die regelmatig exposeert in Nederland en het buitenland.
~~~~~~~~~~
Verschillende cursussen
Als docent streeft Andrzej ernaar zijn cursisten in te wijden in de klassieke schilderaspecten zoals werken met tempera, acryl- of olieverf, perspectief, kleurmenging, stofuitdrukking, evenwichtige vlakverdeling en de kunst van het weglaten.

In de cursus boetseren wordt vaak gewerkt met levende modellen. De beelden kunnen na het gieten desgewenst worden beschilderd.

In de schildercursus wordt gewerkt met olie- of acrylverf. Doel is o.a. het ontwikkelen van een eigen coloristiek en tonaliteit. Naast het gezamenlijk uitvoeren van opdrachten zijn cursisten vrij hun artistieke aspiraties in andere onderwerpen, met een persoonlijke stijl, te uiten. Zij krijgen daarbij ruime aandacht en worden individueel begeleid.

Iedere cursus leidt tot verrijking van het gevoel voor de schone kunsten en te zien met andere ogen.

Lesprogramma 2015-2016
Maandag 19.30 – 22.00 uur: 5 lessen boetseren, 5 lessen tekenen en 5 lessen schilderen. Je maakt kennis met drie technieken die een prima basis zijn voor je eigen artistieke ontwikkeling. Na 15 lessen kun je een keuze maken in welke techniek je graag verder wilt. Geschikt voor beginners en gevorderden.
Locatie 1

Dinsdag 19.30 – 22.00 uur: portret tekenen en schilderen. Locatie 3

Woensdag 9.30 – 12.00 uur: schilderen acryl en olie. Locatie 3

Woensdag 19.30 – 22.00 uur: schilderen met kleur + boetseren. Locatie 2

Locatie 1: Zuidlarenstraat 57, Den Haag
Locatie 2: Prinsengracht 27, Den Haag
Locatie 3: Leidsewallen 80, Zoetermeer

Privélessen op afspraak.