BEELDEN
Christian Jut (1950), beeldend kunstenaar, autodidact, laat zich bovenal inspireren door de schoonheid en het mysterie van de vrouw, waarin haar veelkleurige eigenschappen van trots, ontroering, openheid en intimiteit worden bezongen.
Mijn elegante en gevoelig verbeelde vrouwfiguren tonen realistische en gestileerde vormen. Zij stralen positiviteit, ritme en beweging uit, met een sensuele poëtische zeggingskracht.
Beelden met meerdere vrouwen wil ik vooral de eenheid van gevoelens benadrukken die op harmonische wijze samensmelten.

PATINA
•bij keramiek ontstaat door het veelvuldig opbrengen van 10 tot 15 dunne glacis lagen acryl en bronspoeder waardoor er een interessant gelaagde huid ontstaat met vele kleuraspecten.
•van de stenen beelden ontstaat door schuren en polijsten, wat bij de steen een prachtig zicht geeft op de lagenstruktuur.

AQUARELLEN
Het vrouwelijk naakt heeft als hoofdthema “INTIMITEIT en VERTROUWEN”
Als schilder neem ik u mee in mijn beleving en wie de schilderijen op zich laat inwerken, ontdekt er gebeurd meer!
Door het samenspel van lijnen en realistische vrouwelijke vormen ontstaan composities met een eigen verhaal. Zo zijn er altijd meerdere personen te ontwaren, iemand die je naast je voelt en er voor je is…
De aquarellen dragen een emotie in zich van verstilling of juist turbulentie, verkoelde afstandelijkheid of een warme intieme sfeer, die versterkt wordt door de pose en mijn kleurenpalet.

AQUARELTECHNIEK
Met deze moeilijke schildertechniek waar je direct en definitief op het papier moet reageren probeer ik trefzeker met grote penselen de voorstelling neer te zetten. De menging van de pigmenten laat ik op het ARCHE aquarelpapier plaatsvinden zodat kleuren fris blijven, minimaal vervuilen en er een mooie helder kleureffect ontstaat.

INSPIRATIE
Is ontstaan door modelavonden, waar ik inmiddels een paar duizend tekeningen en diverse beelden heb gemaakt, daardoor begrijp ik steeds meer van de vormen van het lichaam. Het is een wisselwerking tussen model en kunstenaar waar je continu nieuwe impulsen krijgt om het innerlijke te verbeelden. Zo ontstaat de bezieling in mijn werk.

VORMENTAAL
Realistisch, omdat ik belangrijk vind dat het lichaam wat ik teken of boetseer zoveel mogelijk dicht te benaderen.
Dan kan je, als je stileert vrijheden aangaan, zonder dat de verhoudingen gaan wringen.
Door een lichte draai of beweging komt de souplesse en dynamiek van het lichaam tot expressie, waarin de schoonheid en erotiek van de vrouw onmiskenbaar wordt verbeeld.

Exposities
Mijn werk is geëxposeerd in Nederland en in Duitsland.

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Christian Jut


Christian Jut Curriculum Vitae