Cor van Wees (1952), volgde een opleiding als reclame tekenaar aan de Amsterdamse Grafische school en studeerde Visuele Communicatie aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunst. Hij vestigde zich als zelfstandig Art Director/Designer in Amsterdam en is sinds 1978 de vaste ontwerper van Buro Pinkpop en verantwoordelijk voor de vormgeving van de totale festivalstyling en de kunstposters.
Cor van Wees is werkzaam als ontwerper bij de BeeldMakerij, ontwerpbureau voor Visuele Communicatie, en houdt zich bezig met de creatieve ontwikkeling van diverse middelen op het gebied grafische en digitale en media en beeldende kunst.

Het vrije werk van Cor van Wees is een constante zoektocht naar visuele vernieuwing.
Naast zijn commerciƫle opdrachten werkt hij als beeldend kunstenaar aan zijn eigen projecten waarin hij graag gebruik maakt van hedendaagse technieken. Dankzij zijn klassieke scholing en zijn kennis op het gebied van multimedia, opgedaan tijdens zijn studie aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam, is hij instaat digitale technieken te combineren met traditionele handvaardigheid.

Deze combinatie van vaardigheden resulteren in visuele concepten die in diverse technieken worden uitgevoerd.
Cor van Wees Curriculum Vitae