Einar Been Curriculum Vitae
Einar Been Curriculum Vitae (2)
Einar Been Curriculum Vitae (3)
Museum de Fundatie, Europa expositie 2019
Einar Been Curriculum Vitae (4)
Einar Been Curriculum Vitae (5)

Einar Been biografie


Einar Been is van huis uit een Rotterdamse muzikant, zanger/gitarist en liedjesschrijver, die tussen 1992 en 2004 vier Nederlandstalige cd's uitbracht. Naast optredens met de band en/of solo speelde hij ook in enkele musicals zoals 'Kaat Mossel' en 'Vijftig jaar Roterodamum'.
In 2010 werd hij getroffen door de beroepsziekte focale dystonie die hem uiteindelijk het gitaarspelen onmogelijk zou maken. Na een operatie en lange tijd revalideren hing hij zijn gitaar aan de wilgen.

In 2012 begon Been met fotograferen wat in 2013 resulteerde in zijn 1ste expositie getiteld 'Afzien en Opbouwen' (de renovatie van de Oudedijk en Vlietlaan in Kralingen 010). 'Trapportalen en Portretten' was zijn 2de expositie in 2014. Beide exposities werden in eigen beheer geproduceerd en vonden plaats in het hart van Kralingen, aan de Oudedijk in gebouw Pro Rege.
Been werkte mee als fotograaf aan de biografie van beeldhouwer en schilder Gerard Héman en de tijdschriften 'Oorlog dichtbij' (over het verzet in Kralingen 010 tijdens de 2de wereldoorlog) en 'De mooiste' (wel en wee rond de Koninginnekerk 010).

In 2014 koos hij voor de geënsceneerde fotografie.

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Einar Been


Einar Been Curriculum Vitae
Ride like the wind - series 'Pictures of music (song Christopher Cross)'