Van jongs af aan heb ik interesse gehad in schilderen; vanaf 1990 heb ik mij in het bijzonder georiënteerd op het gebruik van kleuren en verschillende technieken. Om die technieken mij eigen te maken heb ik verschillende cursussen gevolgd, o.a. bij Corry Koekkoek.

Mijn schilderijen worden vaak door lijnen, kleur en vrouwenfiguren bepaald. De kleuren worden gevangen in lijnen.

Naast schilderen beeldhouw ik. Hiervoor heb ik verschillende cursussen gevolgd, ook in Frankrijk.
Het resultaat van mijn beelden geeft zo’n geweldige voldoening dat de passie voor steen (bluerville, albast, serpentijn en marmer) erg groot is. De scherpe en zachte lijnen vormen een harmonie. Het aardse wordt omringd door vorm en kleur.

Ik heb geëxposeerd op verschillende locaties, zoals o.a. de Grote Kerk te Monnickendam, diverse bibliotheken, verzorgingshuizen, Theater de Purmaryn, Handelscentrum Amstelveen, Atelier Zuideinde 32 te Monnickendam tijdens Kunst Kijken Monnickendam, Atelier de 3 Spijkers in de Rijp, Theetuin De Witte Poort in Midden Beemster, Kunstroute Purmerend, Gemeentehuis Purmerend, Oerolfestival 2009 met project Windnomaden; New York met de windnomaden september 2009, Grote Kerk Edam, Kerk Zuiderwoude, Kerk te Kwadijk en kerk Oosthuizen (2021). Weefhuis te Koog aan de Zaan (2021)Muziekschool Waterland(2023).Ik ben lid van de Waterlandse Kunstkring, die 1 keer per jaar een grote expositie organiseert in de Grote Kerk te Monnickendam. Maandelijks komen wij bij elkaar om onze kunstuitingen met elkaar te delen en ons op een hoger plan te brengen en ik ben lid van de Kunstroute Purmerend.
Mijn atelier is in Monnickendam, Havenstraat 18A waar ik workshops geef.
Emmy Buys Curriculum Vitae
Emmy Buys Curriculum Vitae (2)
Emmy Buys Curriculum Vitae (3)
ATELIER EMMY BUYS
HAVENSTRAAT 18A TE MONNICKENDAM