Francesco Antonietti, geboren op 14 december 1950 te Aerdenhout, studeerde af in de vakken Tekenen en Kunstgeschiedenis aan de Akademie te Eindhoven. Momenteel woont en werkt hij in Middelburg.

Aanvankelijk specialiseerde hij zich in het illustreren van boeken (o.a. 'Dromende Werkelijkheid') en gedichtenbundels (o.a. 'Van Dichtbij').
Sinds 1976 legt hij zich intensief toe op het etsen.
'Een heerlijke techniek met een vleugje mystiek; de combinatie van technische aspecten en artistieke mogelijkheden spreekt mij aan. Etsen is zeer arbeidsintensief en er kan van alles misgaan; dat is tegelijkertijd ook de charme.'
Tot nu toe heeft hij 160 verschillende etsplaten vervaardigd, in opdracht van bedrijven (o.a. vd Bergh en Jurgens Rotterdam, Garoeda, HTM Den Haag, van Namen Notenimport, Beckering accountants, Holland Village Nagasaki), gemeenten (o.a. Huizen), kunsthandels (o.a. Jesse, Bielsma, Artiframe) en stichtingen (o.a. Stichting Monnickendam, Stichting Straatkinderen, Stichting Kunstkring Holland).

Kenmerkend voor zijn werk is het gevoel voor fijne details, hetgeen ook terug te vinden is in zijn aquarellen, pastels en olieverven, waarin hij speelsheid met technische vaardigheid samenbrengt.Met een contrastrijk kleurenpalet heeft hij in zijn werk een persoonlijke stijl ontwikkeld, die een sfeer van frisse directheid uitstraalt.

'Ik werk graag in opdracht; ik ervaar dat niet als een beperking. Integendeel: ik hou ervan om binnen een bepaald gegeven of een structuur te werken; voor mij is dat de uitdaging: kijken in hoeverre ik kan voldoen aan de wensen van de opdrachtgever en dan tevens daar een persoonlijk element in leggen. Het is een balanceren, een vinden van evenwicht.'

Kunst in opdracht: MUURSCHILDERING, OLIEVERF- en AQUARELSCHILDERIJEN, ETSEN, PENTEKENINGEN.

www.antonietti.nl

Inlichtingen:
atelier28, Lange Noordstraat 44
4331CE MIDDELBURG
tel. 06-38904426

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van atelier28


atelier28 Curriculum Vitae
olieverf, 80x80cm, zee 43
atelier28 Curriculum Vitae (2)
olieverf 120x50 cm zee 41
atelier28 Curriculum Vitae (3)
olieverf 120x50 cm zee 39
atelier28 Curriculum Vitae (4)
olieverf 100x40cm impressie zeeuws licht